Παρασκευή 14 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΤΙΖΑΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 69-74
Εκανε το Βελιγράδι, Φάληρο...

Ο Ολυμπιακός νίκησε για δεύτερη φορά εκτός έδρας χάρη στα ψυχικά του αποθέματα. Κορυφαίος ο Φασούλας

Η είδηση ότι ο Ολυμπιακός θα δηλώσει ως μόνιμη έδρα του στην Ευρωλίγκα τη "Σάλα Πιονίρ", διαψεύδεται... Οι "ερυθρόλευκοι", παίζοντας με ολυμπιακή ψυχή, επέστρεψαν για δεύτερη φορά μέσα σε 7 μέρες θριαμβευτές από το Βελιγράδι. Η πρόκριση που δεν ήρθε στο Φάληρο, κατακτήθηκε μπροστά σ' ένα κοινό που περίμενε νίκη της Παρτιζάν για να στήσει αψίδα θριάμβου. Ούτε η κούραση, ούτε η εκπληκτική προσπάθεια της Παρτιζάν να ανατρέψει διαφορά 20 πόντων, με την οποία βρέθηκε να χάνει στο πρώτο δεκάλεπτο, σταμάτησε τους παίκτες του Ιβκοβιτς. Προφανώς αποδίδουν καλύτερα όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Οι "παρτιζάνοι" αιφνιδιάστηκαν στο ξεκίνημα και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 30 - 10. Από το σημείο εκείνο μέχρι και το 38, που ο Νάκιτς έγραψε το 70 - 65, έγινε μάχη για γερές καρδιές. Με τους Μπρκιτς και Μπέριτς να βομβαρδίζουν το "ερυθρόλευκο" καλάθι από τα 6.25 μέτρα, η Παρτιζάν μείωσε 36 - 45 στο ημίχρονο και πλησίασε 60 - 61 στο 35. Ο Ιβκοβιτς που αναγκάστηκε να γυρίσει την άμυνα της ομάδας του σε ζώνη, προκειμένου στα κρίσιμα λεπτά να μη βγει η κούραση των τελευταίων συνεχόμενων παιχνιδιών και ταξιδιών, βρήκε στο πρόσωπο των Νάκιτς, Ρίβερς τους ιδανικούς σκόρερ. Οταν σταμάτησε ο Κροάτης να σκοράρει, ανέλαβε ο Αμερικανός από τη γραμμή των ελεύθερων βολών να γράψει το τελικό 74 - 69, κρατώντας τον Ολυμπιακό στο τρένο που οδηγεί στο φάιναλ φορ της Ρώμης. Εκφραστής της ολυμπιακής ψυχής ήταν ο Π. Φασούλας. Κυρίαρχος στην άμυνα, αποτελεσματικός όσο ποτέ στην επίθεση, σε καμιά στιγμή δε συμβιβάστηκε με την ιδέα ότι θα έφευγε ηττημένος από το Βελιγράδι.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Βίντατιτς 4 (1), Μπρκιτς 18 (4), Τσουμπρίλο 3 (1), Μπέριτς 16 (2), Κοτούροβιτς 6, Τομάσεβιτς 10, Ντρόμπνιακ 12, Λουκόφσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σιγάλας 6 (2), Νάκιτς 19 (2), Φασούλας 14, Τόμιτς 2, Τάρλατς 12, Βελπ, Ρίβερς 21 (1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ