Σάββατο 15 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Ξαναστήθηκε το σκηνικό του εμπαιγμού

Το σκηνικό του εμπαιγμού "ξαναστήθηκε" χτες στο υπουργείο Εσωτερικών για τις καθαρίστριες δημοσίων σχολείων, οι οποίες μετά τη συγκέντρωσή τους στην πλατεία Κλαυθμώνος, επισκέφτηκαν τον υφυπουργό Λ. Παπαδήμα ζητώντας την ικανοποίηση του αιτήματός τους για αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης, από εργολαβική σε αορίστου χρόνου. Για πολλοστή φορά ο υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε "αναρμόδιος" και τις παρέπεμψε και πάλι στην ΚΕΔΚΕ και στο υπουργείο Παιδείας!

Να σημειώσουμε όμως ότι η ΚΕΔΚΕ δηλώνει "αδυναμία" να ικανοποιήσει το αίτημα, μιας και η κυβέρνηση δε χορηγεί τα απαιτούμενα χρήματα. Την ίδια άρνηση συνάντησαν οι εργαζόμενες και στο υπουργείο Παιδείας - στην προηγούμενη κινητοποίησή τους - συνοδευόμενη μάλιστα από τον εκβιασμό ότι αν δε σταματήσουν τις κινητοποιήσεις δε θα πάρουν ούτε κι αυτή την αύξηση του 8%, που είχε "προθυμοποιηθεί" να δώσει το υπουργείο!

Μετά το Εσωτερικών οι εργαζόμενες πραγματοποίησαν πορεία στο υπουργείο Παιδείας, όπου ζήτησαν να συναντηθούν με κάποιον αρμόδιο, για να πάρουν την απάντηση ότι δεν υπήρχε κανείς να τις δεχτεί! Η απάντηση αυτή πυροδότησε την αγανάκτηση των συγκεντρωμένων καθαριστριών, που παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το υπουργείο φωνάζοντας συνθήματα όπως: "είμαστε εργάτες και όχι εργολάβοι" και "λεφτά για την παιδεία για καθαρά σχολεία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ