Σάββατο 15 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για γέλια και για κλάματα

Την ημέρα της απονομής των Βραβείων "Μελίνα Μερκούρη" κάναμε σχεδόν γκάλοπ, προκειμένου να διαπιστώσουμε πόσοι γνωρίζουν το συγκρότημα της ροκ ελληνικής σκηνής "Σώμα Πολιτικό", το οποίο βραβεύτηκε. Ουδείς γνώριζε κάτι. Αργά το ίδιο βράδυ το ΥΠΠΟ έστειλε "διορθωτική" ανακοίνωση ότι βραβεύει τους Πολύδωρο και Δημήτρη Καριοφύλλη για την εικαστική τους παρέμβαση στην ομάδα "Σώμα Πολιτικό", καθώς και τη μουσική τους στο συγκρότημα "Ηλιος", ως αντιπροσωπευτική της ελληνικής ροκ σκηνής.

Μόνο που η εικαστική ομάδα "Σώμα Πολιτικό" διαλύθηκε το 1995 και απαρτιζόταν από 6 μέλη, μεταξύ των οποίων οι αδελφοί Καριοφύλλη. Ετσι δεν είναι καθόλου απίθανο τα υπόλοιπα μέλη της πρώην ομάδας να προσβάλουν το βραβείο.Οσο για το συγκρότημα "Ηλιος" των αδελφών Καριοφύλλη δηλώνει "αντιρόκ" κι ας βραβεύτηκε ως αντιπροσωπευτικό της ελληνικής ροκ σκηνής και επιπλέον τα μέλη του διατηρούσαν "συνειδητά" την ανωνυμία τους.

Πρόκειται μόνο για γκάφα; Μήπως όλα τα παραπάνω καθρεφτίζουν με περιγέλαστο τρόπο την παντελή άγνοια και εν πολλοίς την αδιαφορία για τη νέα ελληνική δημιουργία.Μήπως διασύρεται ένας θεσμός, ο οποίος υποτίθεται πως τιμά την Μελίνα Μερκούρη; Το χειρότερο είναι ότι ουδείς εκ της πολιτικής ηγεσίας φάνηκε να γνωρίζει, πριν από την ανακοίνωση των βραβείων, πού θα πάνε τα 5 εκατ. που συνοδεύουν το βραβεία. Φαίνεται πως καλά καλά δεν ήξερε η Επιτροπή - που αποτελούνταν από τους Παύλο Τσίμα, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Κάτια Γέρου, Αντώνη Κόκκινο, Χρήστο Χωμενίδη και Διαμαντή Αϊδίνη - τι βράβευε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ