Πέμπτη 20 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση τιμής στις αγωνιζόμενες γυναίκες

Οι αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης γιόρτασαν χτες τη Μέρα της Γυναίκας και τα 50χρονα του ΔΣΕ

Οι γυναίκες της Αντίστασης των Οργανώσεων ΠΕΑΕΑ, ΠΕΕΠ και ΠΕΑΤΑΘ συγκεντρώθηκαν χτες στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για να γιορτάσουν και να αποδώσουν την τιμή που αξίζει στις αγωνιζόμενες γυναίκες και να εκφράσουν την αποφασιστικότητά τους για αντίσταση και αγώνα.

Στην εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στη Μέρα της Γυναίκας και στα 50χρονα του ΔΣΕ, μίλησε εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ η αγωνίστρια Λίτσα Κούση,η οποία αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία της 8ης του Μάρτη για το γυναικείο κίνημα, στον αγώνα της Ελληνίδας για τη λευτεριά της πατρίδας και τη συμμετοχή της στο ΔΣΕ. Επίσης μίλησε για το γυναικείο κίνημα στις μέρες μας, που βρίσκει τις γυναίκες αντιμέτωπες με την πιο σκληρή επίθεση των πολυεθνικών και των κυβερνήσεών τους. "Η φετινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας τιμήθηκε από τις Ελληνίδες με τον καλύτερο τρόπο, με τη συμμετοχή τους σε μεγάλους και σημαντικούς αγώνες: Οι γυναίκες εκπαιδευτικοί στο μεγάλο αγώνα του κλάδου τους, οι αγρότισσες στον αγώνα των αγροτών, οι γυναίκες συνταξιούχοι στους αγώνες για τη βελτίωση των συντάξεων. Ακόμα και στον αγώνα των ναυτεργατών οι γυναίκες δεν έμειναν αμέτοχες", τόνισε.

Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισε επίσης εκ μέρους της ΚΝΕ η Ευδ. Τσεμεκίδου.

Με το ψήφισμα καλούνται οι γυναίκες να καταψηφίσουν τη Συμφωνία του Μάαστριχτ και τη "Λευκή Βίβλο", να αγωνιστούν για την Ειρήνη, να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, των ναυτεργατών, των καθηγητών, των συνταξιούχων. Επίσης να αντισταθούν στο πολεμικό κλίμα που καλλιεργείται και επιδιώκει τη διεύρυνση του επιδιαιτητικού ρόλου των "συμμάχων μας" και την οικονομική αφαίμαξη του λαού για εξοπλισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ