Σάββατο 22 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Συστρατεύονται με τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Η δήλωση του Κ. Σημίτη, ότι η λύση στην Αλβανία θα δοθεί και από τον Μπερίσα, επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συστρατεύεται με όλες τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, που παίζουν το "χαρτί" Μπερίσα, προκειμένου να επιβάλουν στην Αλβανία αντιλαϊκές εξελίξεις.

Αποτελεί υποκρισία ο ισχυρισμός των κυβερνήσεων Ελλάδας και Αλβανίας, καθώς και της ΕΕ, πως επιδιώκουν πολιτική λύση, σε αντίθεση με τον εξεγερμένο αλβανικό λαό που δήθεν επιδιώκει τον εμφύλιο και όχι πολιτική λύση. Πολιτική λύση επιδιώκουν και οι δύο πλευρές. Η ουσιώδης διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι οι επιδιωκόμενες λύσεις κινούνται σε διαφορετικούς δρόμους. Ακόμη μεγαλύτερη υποκρισία αποτελούν οι τοποθετήσεις περί πολιτικής λύσης, όταν κραδαίνουν τα όπλα της στρατιωτικής επέμβασης, απειλώντας, εκβιάζοντας και προσπαθώντας να διασπάσουν και να τρομοκρατήσουν τους εξεγερμένους Αλβανούς.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να πάρει αποστάσεις απ' όσους υποστηρίζουν την παραμονή Μπερίσα, πολύ περισσότερο που η Ελλάδα είναι χώρα γειτονική με την Αλβανία. Σε διαφορετική περίπτωση ενοχοποιείται άμεσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ