Σάββατο 22 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Δημοσιογράφος πλήρωσε τις "αποκαλύψεις" με τη ζωή του

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Τόλμησε να κάνει εκστρατεία κατά της διεφθαρμένης κυβέρνησης του Προέδρου της Κολομβίας, Ερνέστο Σάμπερ. Τη μάχη την έδωσε και από τη θέση του Κογκρέσου και με τη δημοσιογραφική πένα. Τελικά, οι αποκαλύψεις του για τις διασυνδέσεις των ανθρώπων του ...Προέδρου και του ίδιου του Σάμπερ με τα καρτέλ των ναρκωτικών του στοίχισαν τη ζωή.

Ο λόγος για τον επιφανή Κολομβιανό δημοσιογράφο, Γκεράρντο Μπεντόγια Μπορέρο, διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας "Ελ Παϊς" της πόλης Κάλι, που δολοφονήθηκε χτες από άγνωστο οπλοφόρο. Ο δράστης πυροβόλησε εναντίον του Μπεντόγια έξι φορές, την ώρα που έβγαινε από κτίριο στο κέντρο της πόλης. Ο δημοσιογράφος πέθανε ακαριαία και ο άνθρωπος που τον πυροβόλησε εξαφανίστηκε με μια μοτοσικλέτα.

Ο Μπεντόγια, πριν πάρει τη θέση αυτή στην "Ελ Παϊς", είχε διατελέσει μέλος του Κογκρέσου, αντιπρόσωπος της Κολομβίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και για μια περίοδο διευθυντής της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας που εκδίδεται στην Μπογκοτά, "Ελ Νουέβο Σίγκλο".

Ο Μπεντόγια είχε ξεκινήσει εκστρατεία μέσω της εφημερίδας "Ελ Παϊς" ενάντια στην κυβέρνηση του Προέδρου Ερνέστο Σαμπέρ, που έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα, όπως επίσης και ενάντια στην επιρροή που ασκεί το λαθρεμπόριο ναρκωτικών σε όλους τους τομείς της ζωής στην Κολομβία.

Η δολοφονία του Μπεντόγια έγινε μόλις μια μέρα μετά τη δολοφονία του φωτογράφου Φρέντι Ελες, που εργαζόταν στην εφημερίδα "Ελ Εσπεκταντόρ" και στην "Ελ Χεράλντο ντε Μπαρανκίλα". Ο Ελες βρέθηκε δεμένος με χειροπέδες και μαχαιρωμένος σε όλο του το σώμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ