Σάββατο 5 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οταν η φύση εκδικείται

Τα "Πουλιά" του Αλφρεντ Χίτσκοκ, που θα παρουσιαστούν στο MEGA στις 00.45, είναι μια εξαιρετική, τρομακτική και, κατά κάποιον τρόπο, οικολογική, καλογυρισμένη ταινία. Μια ταινία, που είχε συναρπάσει το κοινό πριν από πολλά χρόνια, το 1963 συγκεκριμένα, που προβλήθηκε για πρώτη φορά. Είναι μια ιστορία που αφηγείται μια απίστευτη και τρομακτική περιπέτεια μιας γυναίκας που δέχεται την επίθεση της φύσης. Μιας φύσης, που αποφασίζει να εκδικηθεί. Η Μέλανι Ντάνιελ εντυπωσιάζεται από τη γνωριμία της με το νεαρό δικηγόρο Μιτς Μπρένερ και τον ακολουθεί στο Μποτένγκα Μπέι όπου ζει η μητέρα του και η αδελφή του. Την πρώτη μέρα παίρνει το μήνυμα, μια προειδοποίηση. Ενας γλάρος την τραυματίζει ελαφρά. Το θεωρεί ένα τυχαίο γεγονός. Ομως, τη δεύτερη μέρα ένα ολόκληρο σμήνος γλάρων την καταδιώκει και της επιτίθεται στο σπίτι των Μπέρνερ. Λίγο αργότερα, οι γλάροι επιτίθενται σε όσους κυκλοφορούν στο δρόμο αμέριμνοι, σπέρνοντας τον πανικό. Με τους Τίπι Χέντρεν και Ροντ Τείλορ.

Από την ΕΤ-1 στις 23.30 "Η ερωμένη",του Μπάρις Πρίμας.

Πρόκειται για μια δραματική κομεντί με πρωταγωνιστές τους Μάρτιν Λαντάου, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Ελάι Γουάλας. Η υπόθεση έχει κάπως έτσι: ο Λάντισμαν είναι ένας σκηνοθέτης που έχει απελπιστεί στο Χόλιγουντ και ετοιμάζεται να το εγκαταλείψει. Μια μέρα του τηλεφωνεί ένας άλλοτε επιτυχημένος παραγωγός που βρήκε χρηματοδότη. Ο χρηματοδότης είναι ένας πολύ πλούσιος κύριος που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να χρηματοδοτήσει μια ταινία στην οποία η ερωμένη του θα έχει έναν καλό ρόλο. Τίποτε άλλο. Η νέα όμως, είναι μεν όμορφη, αλλά είναι ατάλαντη. Ο σκηνοθέτης στην απελπισία του θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί. Από εκείνη τη στιγμή η κατάσταση θα γίνει περίπλοκη και τα γεγονότα θα ξαφνιάζουν συνεχώς το θεατή.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Ο χορός των αντιρρήσεων",του Μάικλ Γουίνερ.Ο Τζέρεμι Αϊρονς, πηγαίνει σε μια παραλιακή πόλη της Βόρειας Αγγλίας για να περάσει ήσυχες, γεμάτες μοναξιά, μέρες. Είναι ένας τύπος μοναχικός και απόκοσμος από τη μέρα που έμεινε χήρος. Ομως, δεν αντέχει άλλο τη μοναξιά του και για να γνωρίσει άλλους ανθρώπους συμμετέχει στο θεατρικό σύλλογο της περιοχής που διευθύνει ο Αντονι Χόπκινς. Η γυναίκα του διευθυντή γοητεύεται από το μοναχικό, ντροπαλό χήρο. Αυτός ο δειλός άνδρας σιγά σιγά θα μεταμορφωθεί σε επιτυχημένο επιχειρηματία και μεγάλο γυναικοκατακτητή.

Από το MEGA στις 10.30 - το πρωί - θα παρουσιαστεί η περίφημη δραματική βιογραφική ταινία "Γορίλες στην ομίχλη".Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της φυσιοθεραπεύτριας Ντάιαν Φόσεϊ, που αφιέρωσε τη ζωή της στη μελέτη και την προστασία του γορίλα στα βουνά της Αφρικής, ενάντια αυτόχθονες ιθαγενείς και τη γραφειοκρατία, που θεωρούσε τους γορίλες ως τουριστική ατραξιόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ