Πέμπτη 10 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η "ανταγωνιστικότητα" στην πράξη

Ηταν αναμενόμενο ότι στην πασαρέλα του "Εκόνομιστ" οι εκσυγχρονιστές κυβερνώντες θα συναγωνίζονταν ποιος είναι ο καλύτερος υπηρέτης των "μεγάλων αφεντικών" και θα πλειοδοτούσαν σε αντιλαϊκές ιδέες. Μερικοί όμως πραγματικά ξεπέρασαν κάθε όριο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η υφυπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ενθάρρυνε τους Ελληνες επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους των γειτονικών βαλκανικών χωρών, μεταφέροντας σε αυτές μέρος (! ) της παραγωγής τους, αλλά να διατηρήσουν την έδρα τους στην Ελλάδα (! ).

Απύθμενος κυνισμός και απίστευτη επίδειξη δουλοπρέπειας απέναντι στα μεγάλα αφεντικά. Πολύ περισσότερο που δεν περιμένουν οι μεγαλοκαρχαρίες από την κ. Διαμαντοπούλου, να τους υποδείξει τι θα κάνουν στα Βαλκάνια.

Κατά τ' άλλα η εκσυγχρονίστρια υφυπουργός περιφέρεται στα εργοστάσια, που βρίσκονται σε διαδικασία ξεπουλήματος, και επιχειρεί να πείσει ότι όλα αυτά γίνονται γιατί η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την "ανάπτυξη" και την "ανταγωνιστικότητα" της ελληνικής οικονομίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ