Σάββατο 12 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ
Απειλές για "λοκ άουτ"

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Τα μεγάλα αντεργατικά μέσα άρχισε να βάζει σε εφαρμογή η διοίκηση της "Μηχανικής" και ο μεγαλοκατασκευαστής Πρ. Εμφιετζόγλου. Τώρα απειλεί με "λοκ άουτ", προκειμένου να κάμψει τη δυναμική του δίμηνου αγώνα των εργαζομένων στα "Ελληνικά Σωληνουργεία" (πρώην Τσαούσογλου) και να επιβάλει με τη γνωστή τακτική του "διαίρει και βασίλευε" τα σχέδιά του, που οδηγούν στη συρρίκνωση του προσωπικού κατά 45 άτομα.

Ετσι αφού με την ανοχή της Εθνικής Τράπεζας έγινε "κύριος" μιας από τις καλύτερες επιχειρήσεις μετάλλου των Βαλκανίων, με σημαντική πελατεία στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, μέσα σε δύο περίπου χρόνια, την έφτασε στο κατώτερο σημείο λειτουργίας, με τους 140 εργαζόμενους σε συνεχή ανασφάλεια και εκποιώντας (πάντα με την ανοχή της ΕΤΕ) περιουσιακά στοιχεία, πριν καν εξοφλήσει το τίμημα.

Μάλιστα, σε επιστολή που έστειλε προς τους εργαζόμενους και τη νομαρχία, η διοίκηση της εταιρίας προσπαθεί να ανατρέψει την πραγματικότητα, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους εργαζόμενους, που ακολουθούν τις αποφάσεις του σωματείου και στη διοίκησή του "για ζημιογόνες απεργιακές διαδικασίες". Αφού προχωρεί σε εκτιμήσεις - συμβουλές του τύπου "οι απεργιακές εκδηλώσεις δεν έχουν σαν κίνητρο την προστασία των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εργαζομένων, αλλά την άκαιρη και ανεδαφική επίδειξη συνδικαλιστικής δραστηριότητας..., με αποτέλεσμα την απειλούμενη οικονομική κατάρρευση της επιχείρησης", φτάνει στο διά ταύτα της απειλής κήρυξης "λοκ άουτ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιπαλεύουν απολύσεις και τρομοκρατία (2013-03-28 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις εργατών της «Φορντ» (2003-10-04 00:00:00.0)
Αντιστέκονται στην εργοδοτική αυθαιρεσία (2000-02-04 00:00:00.0)
Αγώνας κατά των απολύσεων (1997-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ