Τρίτη 15 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις και στάσεις στο μετρό

Τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 9.30π.μ. στο εργοτάξιο του σταθμού Λαρίσης, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο μετρό, ενάντια στις εκβιαστικές ομαδικές απολύσεις, που ανακοίνωσε η κατασκευάστρια κοινοπραξία "Ολυμπιακό μετρό".Θα ακολουθήσει πορεία προς τα κεντρικά γραφεία της κοινοπραξίας στα Σεπόλια.

Στο μεταξύ "παγωμένες" εξακολουθούν να είναι από τον περασμένο Αύγουστο οι κύριες εργασίες διάνοιξης σήραγγας, ενώ και νέα προβλήματα παρουσιάζονται στους διάφορους σταθμούς και φρεάτια, παρά τις διακηρύξεις και εξαγγελίες του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, για απρόσκοπτη συνέχιση του έργου. Μετά από εφτά μήνες διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία, το μόνο "αποτέλεσμα" είναι η απόφαση για περικοπή της γραμμής Συντάγματος - Κεραμεικού. Ωστόσο, ούτε και το "κολοβό" έργο πρόκειται να πάρει μπρος, καθώς συνεχίζονται οι εκβιασμοί της κοινοπραξίας για "πανωπροίκια" δεκάδων δισ. δραχμών. Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία εκβιάζει επιπλέον να αναλάβει το δημόσιο το κόστος μεταφοράς του ενός μετροπόντικα από το Σύνταγμα στη Δάφνη, κόστος που ανέρχεται στα 8 - 10 δισ. δραχμές.

Σε ανακοίνωσή του, το Παράρτημα Εργαζομένων στο μετρό του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας επισημαίνει πως "κινητοποιούμαστε, για να παγώσουν οι απολύσεις και να προχωρήσει το έργο ομαλά και χωρίς πρόσθετο οικονομικό κόστος και παράταση του χρονοδιαγράμματος. Καταδικάζει τις ενέργειες της κοινοπραξίας "που αξιοποιεί προβλήματα, για να αποσπάσει νέα πανωπροίκια" και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την ομαλή πορεία και την έγκαιρη εκτέλεση του έργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ