Τρίτη 15 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του ΕΟΜΜΕΧ

Την άρνησή τους για τη μετατροπή του Ελληνικού Οργανισμού Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ) σε ανώνυμη εταιρία, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση για πολιτική υπονόμευσης υπέρ της ενίσχυσης εταιριών του ιδιωτικού τομέα.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων του ΕΟΜΜΕΧ Χ. Χαραλάμπους, το Προεδρικό Διάταγμα για τη μετατροπή του Οργανισμού σε ανώνυμη εταιρία που προωθεί η κυβέρνηση, βάσει του νόμου για τον "εκσυγχρονισμό" των ΔΕΚΟ, θα οδηγήσει ουσιαστικά στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Εξέφρασε την ανησυχία των εργαζομένων για απολύσεις, προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα λειτουργίας του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και κάλεσε την κυβέρνηση να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού, που μπορεί να λειτουργήσει ως βασικό εργαλείο της βιομηχανικής πολιτικής της χώρας.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί πολιτική υπονόμευσης, περιορίζοντας από τον Οργανισμό κονδύλια που είναι απαραίτητα για την υλοποίηση των προγραμμάτων που αναλαμβάνει, ενώ ένα πολύ μικρό κομμάτι των κοινοτικών προγραμμάτων που είναι της αρμοδιότητας του ΕΟΜΜΕΧ ανατίθεται στον Οργανισμό, ενισχύοντας κυρίως ιδιωτικούς φορείς και καταδικάζοντας τον Οργανισμό σε μαρασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ