Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
Πριν την ιδιωτικοποίηση

Υπό τη σκιά της επερχόμενης ιδιωτικοποίησης με τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρίας,η οποία θα κατατεθεί μέσα στο Μάιο και θα ισχύσει (εάν ψηφιστεί) από του χρόνου, ο ΕΟΤ ανακοίνωσε, χτες το φετινό πρόγραμμα των Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.Καταντάει κοινότοπο να πούμε για μία ακόμη φορά ότι το πρόγραμμα ανακοινώθηκε πριν δώσει τη σχετική έγκριση παραχώρησης του Ηρωδείου και της Επιδαύρου το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.Αντ' αυτού ο γενικός διευθυντής του Φεστιβάλ, συναντήθηκε χτες με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΠΟ για να του ανακοινώσει τα... τετελεσμένα. Η αίτηση υποβλήθηκε στις 4/4 και εκκρεμεί, αλλά η υποβολή έγινε όταν ήδη ήταν έτοιμο το πρόγραμμα.

Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν προϋπολογισμό 1 δισ.Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που από τις 51 συνολικά παραστάσεις (δηλαδή 30 συγκροτήματα) οι 38 (21 συγκροτήματα) αποτελούν απευθείας ανάθεση του Φεστιβάλ, χωρίς να εμπλακούν μάνατζερ.

Η φετινή διοργάνωση ενισχύει εκδηλώσεις στην περιφέρεια και γι' αυτό προβλέπονται παραστάσεις στο Δίον,στη Δωδώνη και τους Φιλίππους.Αλλά στο Λυκαβηττό, ελλείψει πιστώσεων, εκδηλώσεις θα γίνουν μόνο με τη μέθοδο των παραχωρήσεων - ενοικιάσεων του θεάτρου.

Το πρόγραμμα του Ηρωδείου περιλαμβάνει πληθώρα μουσικών και χορευτικών παραστάσεων σε σχέση με τις θεατρικές.Η έναρξη είναι την 1η Ιουνίου και η λήξη την 30ή Σεπτεμβρίου.Ενδεικτικά αναφέρουμε την Εθνική Λυρική Σκηνή (10, 12, 14/6), το Εθνικό Μπαλέτο Ισπανίας (19, 20/6), τη συναυλία του Νικόλα Πιοβάνι (4/7), την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (16, 23/7), τη Γιορτή των Ελλήνων καλλιτεχνών της Διασποράς (22, 23/6).

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου περιλαμβάνει τα αναμενόμενα σχήματα, που κατανέμονται σε οχτώ Σαββατοκύριακα: Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Πολιτιστικών Ανταλλαγών (Ευριπίδη "Φοίνισσες", 4, 5/7), ΘΟΚ (Αριστοφάνη "Λυσιστράτη", 11, 12/7), Αμφιθέατρο (Ευριπίδη "Ιφιγένεια εν Ταύροις", 18, 19/7), Θέατρο Τέχνης (Αριστοφάνη "Ορνιθες", 25, 26/7), Εθνικό Θέατρο (Ευριπίδη "Μήδεια", 1, 2/8 και "Λυσιστράτη", 8, 9/8), Κόμπανι Σατώ - Βουγιούκας (Σοφοκλή "Οιδίπους Τύραννος" και "Αντιγόνη", 22, 23/8) και ΚΘΒΕ (Ευριπίδη "Βάκχες", 29, 30/8). Να σημειωθεί ότι φέτος η Επίδαυρος έχει τη δυνατότητα 250 επιπλέον θέσεων,γεγονός που σχετίζεται άμεσα με την έκδοση των εισιτηρίων, αλλά γι' αυτό ουδείς είχε ενημερώσει το γενικό διευθυντή του Φεστιβάλ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ