Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι εφοπλιστές συγχαίρουν την κυβέρνηση

... και ζητούν περισσότερη τόλμη στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους! Αποκαλυπτικό ενημερωτικό δελτίο του ΚΟΜΙΤΙ. Ειλημμένες οι αποφάσεις, σε βάρος των ναυτεργατών και για τη μετατροπή της ελληνικής σημαίας σε ευκαιρίας

"Ο ελληνικός εφοπλισμός δε νομίζει ότι δύναται να προκύψει ευνοϊκό αποτέλεσμα από την έναρξη διαλόγου με τη ναυτεργασία, που το κάθε σωματείο, πράγμα θεμιτόν βεβαίως, θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει τα κλαδικά του συμφέροντα"!Αυτά διαμηνύει, μέσω του δελτίου Ενημερώσεως του περασμένου Φλεβάρη, η Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (ΚΟΜΙΤΙ), κάνοντας σαφές ότι η απόφαση για το διωγμό των Ελλήνων ναυτεργατών από τα πλοία και τη μετατροπή της ελληνικής σημαίας σε σημαία ευκαιρίας, είναι από καιρό ειλημμένη και δεν επιδέχεται καμιά διαπραγμάτευση.Το στοιχείο αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο διάλογος, που προτείνει στους ναυτεργάτες ο πρωθυπουργός και αποδέχεται η πλασματική πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας,με τους εφοπλιστές, είναι "σικέ" και μόνο σκοπό έχει να καταστήσει τους ναυτεργάτες συνεργούς στην εφοπλιστική επέλαση.

Στο ίδιο δελτίο του ΚΟΜΙΤΙ αναφέρεται ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει την απόφαση να υλοποιήσει τις θρασύτατες αξιώσεις των εφοπλιστών, λόγω των απεργιών των ναυτεργατών. Επιπλέον ο ΚΟΜΙΤΙ συγχαίρει την κυβέρνηση που"δεν υπέκυψε στα αιτήματα των ναυτεργατών", αναφέροντας ότι "η κυβέρνηση ανθίσταται, προκειμένου να σταματήσει, επιτέλους, η προηγούμενη ασύνετος πολιτική παροχών, που έχει υπερχρεώσει τη χώρα μας, εμποδίζοντας έτσι την οικονομική της ανάπτυξη και σύγκλιση με τις οικονομίες των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης"!

Οσον αφορά τους λόγους για τους οποίους πρέπει η κυβέρνηση να αποφασίσει να πετάξει από τα καράβια τους ναυτεργάτες, το δελτίο του ΚΟΜΙΤΙ αναφέρει: "Η υφιστάμενη ευνοϊκή νομοθεσία για τα ελληνικά πληρώματα υπήρξε προϊόν μιας άλλης εποχής αδηρίτων κοινωνικών συνθηκών, που επέβαλλαν την προστασία των λόγω αδυναμίας απορροφήσεώς των από εργασίες ξηράς, που εξέλειπαν πλέον. Κατά συνέπεια, το κράτος θα πρέπει, δίχως άλλη καθυστέρηση, να προχωρήσει με τόλμη στη λήψη των αναγκαίων εκείνων μέτρων".

Τα μέτρα που αναφέρονται, αφορούν - όπως τέθηκαν από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών στη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου - την άρση του προστατευτισμού στη σύνδεση των πληρωμάτων, δηλαδή την αφαίρεση κάθε κατάκτησης των ναυτεργατών, τη δραστική μείωσή τους από τα πλοία, ώστε ειδικά στα ποντοπόρα πλοία να παραμείνουν έξι, εφτά και οχτώ, Ελληνες ναυτικοί ανάλογα με την κατηγορία του πλοίου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ