Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΜΑΙΟ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΥΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ
η κυβερνητική πολιτική

Τη στιγμή που υποθάλπεται από ΗΠΑ και ΕΕ η τουρκική αδιαλλαξία, ο Ελληνας πρωθυπουργός ...καλωσορίζει και... επαινεί την Τουρκία για τη στάση της!

Με ένα ακόμα "μάλιστα" υποτέλειας και υποχωρήσεων στις πιέσεις Αμερικανών και Ευρωπαίων αναμένεται να επικυρώσει η κυβέρνηση το προσεχές Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας στις 29 Απρίλη, στο Λουξεμβούργο.

Οπως έγινε γνωστό χτες, η κυβέρνηση έχει ήδη συνυπογράψει κείμενο της ολλανδικής προεδρίας, με το οποίο αίρονται και οι τελευταίες αρνήσεις της Ελλάδας για την τελωνειακή σύνδεση της Αγκυρας με την Κοινότητα, ενώ έπεται η άρση του "βέτο" για το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο. Παράλληλα, η πολιτική των υποκλίσεων απέναντι στους ιμπεριαλιστές, οι οποίοι, όχι μόνο υποθάλπουν την τουρκική αδιαλλαξία, αλλά και πιέζουν για "συμμόρφωση" της Ελλάδας στους σχεδιασμούς της "νέας τάξης", με κόστος τον περιορισμό των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, συνοδεύεται από πελώρια ψεύδη.

Ψεύδη, που επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση καθίσταται έρμαιο της εξάρτησης από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, και φτάνουν στο σημείο, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι δε θεωρεί "ικανοποιητική" τη στάση της Τουρκίας, στα πλαίσια της ΕΕ να ...καλωσορίζει και να ...επαινεί την Τουρκία για τη στάση της!


ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ