Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Ξεκίνησε η "επιχείρηση Κροατία"

"Σαν μια οικογένεια" η Εθνική ενόψει του παιχνιδιού της Τετάρτης

"Για να πετύχουμε τον στόχο πρέπει να είμαστε μια γροθιά". Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κ. Πολυχρονίου στη χτεσινή ομιλία του στους διεθνείς... φωτίζοντας το μοναδικό δρόμο που οδηγεί στην υλοποίηση του ποθητού. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκίνησε την "επιχείρηση Κροατία" ρίχνοντας το βάρος στον ψυχολογικό τομέα, γνωρίζοντας πολύ καλά πως είναι μια παράμετρος η οποία θα παίξει σημαντικότατο ρόλο.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Καυταντζόγλειο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον αμφοτέρων των αντιπάλων. Η Εθνική μας με νίκη "αγκαλιάζει" την πρόκριση, ενώ και η ισοπαλία θεωρείται θετική. Απ' την πλευρά τους οι Κροάτες, μετά τις πρόσφατες αποτυχίες θέλουν μόνο νίκη, αφού και με ισοπαλία απομακρύνονται αισθητά απ' το Παρίσι. Βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο άρα θα τα δώσουν όλα.

Ο Κ. Πολυχρονίου επισήμανε λοιπόν πως πρόκειται για πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπου πρέπει όλοι να λειτουργήσουν σαν ένας άνθρωπος. Τόνισε ότι πρέπει ν' αποβάλλουν το όποιο άγχος για ν' αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και ζήτησε από τους "γαλανόλευκους" να μην ξεγελαστούν από τα σκαμπανεβάσματα των Κροατών.

Στις δηλώσεις του ο ασπρομάλλης προπονητής ανέφερε: "Η ομάδα αυτή τη στιγμή είναι σαν μια οικογένεια, αφού και οι μέρες αυτό απαιτούν. Το παιχνίδι με την Κροατία είναι οριακό. Οι αντίπαλοι μας "καίγονται" για τους βαθμούς, αφού κάθε απώλεια θα είναι ολέθρια. Αρα το έργο μας δυσκολεύει. Τον ίδιο στόχο όμως έχουμε και 'μεις. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι". Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους φιλάθλους από τους οποίους περιμένουν πολλά ο ίδιος και οι παίχτες.

Ο Κούλης Καραταϊδης παρομοίασε την Κροατία με "πληγωμένο λιοντάρι" και πρόσθεσε πως υπολογίζει όλους τους παίχτες γιατί "μπορεί με την Εθνική τους να μην αγωνίζονται όπως στα σωματεία τους, αλλά είναι μεγάλης αξίας και μπορούν με προσωπικές ενέργειες να κάνουν τη ζημιά. Ο αρχηγός, Στράτος Αποστολάκης, τόνισε ότι "ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και να μην παρασυρθούμε από το παιχνίδι των αντιπάλων μας".

Ο Κ. Πολυχρονίου δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει φιλικό με την αντίστοιχη ομάδα των ελπίδων και μετά τη Σαββατιάτικη προπόνηση οι διεθνείς θα πάρουν ρεπό. Ξαναμαζεύονται την Κυριακή, οπότε και θ' αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη. Την ίδια μέρα θα ενσωματωθεί στην αποστολή ο Ν. Μαχλάς, ενώ ο Γ. Δώνης θα μεταβεί κατευθείαν στη συμπρωτεύουσα.

  • Απ' το ξενοδοχείο όπου διαμένει η Εθνική πέρασε χτες ο Σ. Μανωλάς. Συζήτησε με κάποιους παίχτες, τον Κ. Πολυχρονίου και ευχήθηκε καλή επιτυχία, εκφράζοντας αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Nα «κλειδώσει» την πρόκριση (2011-10-07 00:00:00.0)
«Προέχει η Γεωργία» (2005-03-24 00:00:00.0)
"Επικίνδυνη αποστολή στη Βοσνία" (1997-03-16 00:00:00.0)
Ανέτοιμη αλλά αισιόδοξη (1996-08-28 00:00:00.0)
Απειλούν με... ισοπαλία (1996-04-23 00:00:00.0)
Μετρά την αξία της (1996-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ