Σάββατο 26 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοινός εχθρός ο ιμπεριαλισμός

Τη στιγμή που η χώρα μας τείνει να μετατραπεί σε ένα μικρό ιμπεριαλιστή, συμμετέχοντας στις "ειρηνευτικές" αποστολές στα Βαλκάνια και αλλού, για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα της ντόπιας άρχουσας τάξης και φυσικά τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, η ΚΝΕ καλεί τους νέους να αντισταθούν στην προοπτική του πολέμου που γίνεται ολοένα και πιο απειλητική και να πρωτοστατήσουν σε ένα ισχυρό φιλειρηνικό κίνημα κόντρα στον κοινό εχθρό των λαών, τον ιμπεριαλισμό. Συγκεκριμένα τονίζεται:

"Η γειτονιά μας, τα Βαλκάνια, βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων. Χιλιάδες νέοι έχασαν τη ζωή τους σε έναν άδικο πόλεμο, που έφερε φτώχεια και δυστυχία.

Με τη συμμετοχή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις δυνάμεις των δολοφόνων της ταχείας επέμβασης, με την επέκταση του μισθοφορικού στρατού, με την εξάπλωση των ΝΑΤΟικών στρατηγείων και τους νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, η χώρα μας κινδυνεύει να εμπλακεί σε μια γενικότερη στρατιωτική σύγκρουση στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, για την αναδιάταξη των συνόρων, το μοίρασμα των αγορών και των ζωνών επιρροής από τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.

Η επιδίωξη της ελληνικής ολιγαρχίας να αναβαθμίσει τη θέση της στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, αναγορεύοντας την περιοχή των Βαλκανίων σε ενδοχώρα της Ελλάδας, οξύνει την αντιπαράθεση με την τουρκική ολιγαρχία. Παραμονεύει ο κίνδυνος, ο ανταγωνισμός και οι επεκτατικές βλέψεις να οδηγήσουν ακόμη και σε πολεμική σύγκρουση των δύο λαών. Ζούμε την απειλή του πολέμου. Οι νέοι έχουμε κάθε λόγο να πρωτοστατήσουμε σε ένα πανίσχυρο φιλειρηνικό κίνημα ενάντια στο κοινό εχθρό των λαών, τον ιμπεριαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ