Κυριακή 18 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Μέρα κρίσης για το ΟΥΕΦΑ

Παιχνίδια - φωτιά για την έξοδο στην Ευρώπη. ΠΑΟ - ΟΦΗ και Καβάλα - ΠΑΟΚ

Δύο... βήματα πριν το τέλος του 18ου "μαραθωνίου" ο τίτλος έχει... ελλιμενιστεί στον Πειραιά. Παρ' όλα αυτά, το ενδιαφέρον δεν εξαφανίστηκε από τη διοργάνωση, απλώς μετατοπίστηκε σε άλλα πεδία. Το ένα είναι η έξοδος στην Ευρώπη και το άλλο η μάχη επιβίωσης. Αμφότερα παραμένουν "θολά" και όπως όλα δείχνουν στο νήμα θα κριθούν νικητές και ηττημένοι. Σαφώς πιο αμφίρροπη η πρώτη περίπτωση, όπου τρεις ομάδες διεκδικούν δύο θέσεις, σχεδόν με τις ίδιες πιθανότητες. Η "καταραμένη τριάδα" που θ' αποχαιρετήσει την Α' Εθνική θ' αλλάξει μόνο με θαύμα ή ταχυδακτυλουργικές κινήσεις...

Η αυλαία της 33ης αγωνιστικής ανοίγει με το αδιάφορο παιχνίδι Ξάνθης - Ολυμπιακού. To ότι ο Μπάγεβιτς προτίμησε αντί του πάγκου, ταξίδια μεταγραφικού χαρακτήρα είναι ενδεικτικότατο. Στο "κυρίως πιάτο" που αρχίζει στις 18.30 τα βλέμματα στρέφονται στου Χαριλάου. Ο Αρης με οδηγό το ρητό "η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία" θέλει μόνο νίκη απέναντι στην Καλαμάτα. Πάντως, για τη μάχη της ουράς το κρίσιμο παιχνίδι παίζεται στην Καστοριά ανάμεσα στην αδιάφορη τοπική ομάδα και τη Βέροια που καίγεται για βαθμούς. "Ενδοοικογενειακή" κόντρα στο ΟΑΚΑ με φόντο το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Παναθηναϊκός και ΟΦΗ, αμφότεροι υπό τη σκέπη της φαμίλιας Βαρδινογιάννη, είναι αναγκασμένοι ν' αφήσουν στην άκρη τυχόν συναισθηματισμούς. Ειδικά οι γηπεδούχοι με άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης, θα δουν το μονόδρομο να στενεύει επικίνδυνα. Μαζί με τη μάχη της εξέδρας που ήδη έχει κερδίσει ο ΠΑΟΚ, επιζητά απ' την αδιάφορη Καβάλα τους τρεις βαθμούς για να διατηρήσει ζωντανό τ' όνειρο.

Το πλήρες πρόγραμμα στην Α' Εθνική είναι: Ξάνθη - Ολυμπιακός (17.00 SUPER SPORT), Πανηλειακός - ΑΕΚ, Παναχαϊκή - Αθηναϊκός, Εδεσσαϊκός - Απόλλωνας, Καστοριά - Βέροια, Ιωνικός - Ηρακλής, Παναθηναϊκός - ΟΦΗ και Καβάλα - ΠΑΟΚ (20.15, SUPER SPORT).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ