Κυριακή 18 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τα κλειδιά της επιτυχίας

Η προσφορά όλων των παικτών που είχε στη διάθεσή του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς

O Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε στη "μηχανή" του Ολυμπιακού 25... βαλβίδες. Τόσοι ήταν οι παίκτες στους οποίους στηρίχτηκε ο 49χρονος τεχνικός, ώστε να ξαναφέρει τους Πειραιώτες στο θρόνο του πρωταθλητή Ελλάδας μετά από 10 "πέτρινα" χρόνια. Ας δούμε τη συμβολή του καθενός ξεχωριστά:

Δημήτρης Ελευθερόπουλος: Αναμφίβολα ο "μικρός" ήταν η αποκάλυψη της φετινής χρονιάς. Από τρίτος τερματοφύλακας έγινε πρώτος και καλύτερος. Αξιος φύλακας της εστίας, αυτό άλλωστε το δείχνει το παθητικό της άμυνας με μόλις 11 τέρματα.

Αλέκος Ράντος: Επαιξε μόνο σ' ένα ματς στο Βύρωνα όπου και αποβλήθηκε. Για μια ακόμη χρονιά αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού.

Γιώργος Ανατολάκης: Ηρθε το Γενάρη από τον Ηρακλή, όμως μπήκε γρήγορα στο κλίμα της ομάδας για να καθιερωθεί στην 11άδα. Γρήγορος και σκληροτράχηλος αμυντικός.

Μίρσα Βαρεσάνοβιτς: Αθόρυβος παίκτης. Μπορεί να μη φάνηκε αρκετά, όμως έκανε τη "βρώμικη" δουλιά. Μεγάλο του προσόν η ταχύτητά του. Λογικά θα παραμείνει στην ομάδα.

Κυριάκος Καραταϊδης: Σαν παλιό "κρασί" ο αρχηγός, ίσως έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Σαν λίμπερο ήταν κατά τον Μπάγεβιτς ο σταθερότερος παίκτης του πρωταθλητή. Αυτά τα λέει όλα.

Νίκος Νταμπίζας: Παίκτης με άφθονα προσόντα, αν και δεν απέφυγε ορισμένα λάθη. Ηταν ο παίκτης των επικίνδυνων αποστολών, αφού φρουρούσε σχεδόν πάντα τα αντίπαλα σέντερ φορ.

Ανδρέας Νινιάδης: Με θετική παρουσία στη μεσαία γραμμή στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Οι συνεχείς τραυματισμοί τον έθεσαν εκτός μάχης στο δεύτερο γύρο.

Γρηγόρης Γεωργάτος: Βοήθησε πολύ από την αριστερή πλευρά και πέτυχε δυο καθοριστικά γκολ με φάουλ στους αγώνες με Ηρακλή και Παναθηναϊκό.

Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς: Αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και δεν είχε καμία σχέση με τον Σάμπα του πρόσφατου παρελθόντος.

Γιώργος Αμανατίδης: Ηταν πάντα σε κατάσταση ετοιμότητας και όποτε χρειάστηκε έδωσε λύσεις σε άμυνα και μεσαία γραμμή ως ανασταλτικός.

Πέτρος Πασσαλής: Κλήθηκε να προσφέρει στο δεύτερο γύρο, σαν αμυντικός χαφ και είχε σε γενικές γραμμές θετική παρουσία.

Στέλιος Γιαννακόπουλος: Στην αρχή του πρωταθλήματος έχασε έδαφος λόγω τραυματισμού, όμως στη συνέχεια βρήκε τη φόρμα του και κάλυψε με επιτυχία τη δεξιά πλευρά της ομάδας.

Βασίλης Καραπιάλης: Εδωσε αρκετές φορές τη λύση στο πρόβλημα του γκολ, αφού είχε το ρόλο του κρυφού κυνηγού. Πολύτιμη και έμπειρη μονάδα.

Ιλια Ιβιτς: Αγωνίστηκε μόνο στον πρώτο γύρο. Στο ματς με την Καβάλα (17η αγωνιστική) τέθηκε νοκ άουτ λόγω σοβαρού τραυματισμού. Σημαντική η απώλειά του στο δεύτερο γύρο.

Πρέτραγκ Τζόρτζεβιτς: Αρχισε με τις καλύτερες προοπτικές και με εξαιρετική απόδοση. Ομως ο τραυματισμός του πριν τα Χριστούγεννα του στοίχισε σχεδόν όλη τη σεζόν, αφού βασικός ξανάγινε στο ματς της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ.

Αλέκος Κακλαμάνος: Ο νεαρός φορ είχε προσφορά. Πέτυχε τα γκολ που έδωσαν τη νίκη επί του ΟΦΗ και του Ιωνικού.

Σίνιτσα Γκόγκιτς: Αποκτήθηκε το Γενάρη από την Κύπρο για να βοηθήσει στην επίθεση. Η παρουσία του κρίνεται ικανοποιητική, κυρίως στην ικανότητά του να ανοίγει διαδρόμους στις αντίπαλες άμυνες.

Αλέξης Αλεξανδρής: Αναμφίβολα έκανε την καλύτερη χρονιά του με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Ηταν ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας με 16 γκολ και σίγουρα έχει μεγάλο μερίδιο στην καλή πορεία των Πειραιωτών.

Φώτης Στρακόσια: Ξεκίνησε βασικός τερματοφύλακας, όμως έχασε τη θέση του μετά τα ματς με τη Φερεντσβάρος.

Βασίλης Ιωαννίδης: Είχε ελάχιστη συμμετοχή, αφού σπανίως ήταν στην 16άδα.

Θεόφιλος Καρασαββίδης: Ενας ακόμη άτυχος παίκτης. Οταν κατάφερε να καθιερωθεί στην 11άδα, τραυματίστηκε και έμεινε πίσω.

Στέλιος Σφακιανάκης: Ηρθε στον Πειραιά από την Καβάλα, το Γενάρη όμως είχε πρόβλημα τραυματισμού και αγωνίστηκε λίγο.

Δημήτρης Καλύκας: Επέστρεψε στη μέση της σεζόν από τον Ιωνικό (δανεικός) και χρησιμοποιήθηκε μόνο σαν αλλαγή.

Γιώργος Σκαρτάδος: Ο 37χρονος λίμπερο έπαιξε μόνο σε αγώνες κυπέλλου. Γρηγόρης Τρούπκος: Τα ίδια ισχύουν και για το Ναουσαίο.

Το επιτελείο του Μπάγεβιτς

Αναμφίβολα σημαντικό μερίδιο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος έπαιξαν και οι άνθρωποι που στελέχωσαν το τιμ του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αυτοί είναι: Τάκης Περσίας (βοηθός προπονητή), Μάρκο Τσόλιτς (προπονητής τερματοφυλάκων), Δημήτρης Μπουρουτζίκας (γυμναστής), Χρήστος Δάρρας (γιατρός), Θόδωρος Μπαλίδης (φυσικοθεραπευτής), Αρης Χελιουδάκης (μασέρ), Μαρία Λυκομήτρου (διαιτολόγος), Κυριάκος Δουρέκας (επιμελητής), Πέτρος Ρηγούτσος, Γιάννης Βουρλιώτης (φροντιστές).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κόκκινη κυριαρχία (2003-06-01 00:00:00.0)
Ντέρμπι με τα όλα του... (1997-11-30 00:00:00.0)
Ψάχνει αμυντικό (1996-11-21 00:00:00.0)
"Εκρηξη" Μπάγεβιτς (1996-11-06 00:00:00.0)
Τεστ για Στρακόσια (1996-08-31 00:00:00.0)
Ο κύκλος των χαμένων πρωταθλητών (1996-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ