Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Δείγμα θετικόν

Αξιόλογες επιδόσεις στο Ρέθυμνο από τους Ελληνες πρωταθλητές

ΡΕΘΥΜΝΟ (του απεσταλμένου μας ΑΝΔΡ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΥ). -

Αναμφίβολα τα "13α Βαρδινογιάννεια" που διεξήχθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ρέθυμνο ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πιστοποιηθεί η άνοιξη του ελληνικού στίβου, ενόψει μάλιστα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Τα αστέρια του διημέρου που έλαμψαν περισσότερο ήταν ο Κώστας Κουκοδήμος, ο Κώστας Γκατσιούδης, η Αναστασία Κελεσίδου, η Κατερίνα Θάνου, ο Αγγελος Παυλακάκης, ο Χρήστος Μελέτογλου.

Αναμφισβήτητα πιο εντυπωσιακή ήταν η επιβεβαίωση της "επιστροφής" του Κώστα Κουκοδήμου. "Πέταξε" στο γήπεδο του Γάλου στα 8.18, ενώ είχε μεγάλη σταθερότητα αφού είχε άλλα τρία άλματα πάνω από 8 μέτρα.

Ο Κώστας Γκατσιούδης με τη βολή του στο ακόντιο στα 85 μέτρα πιστοποίησε ότι είναι εκ των κορυφαίων στον κόσμο.

Η Αναστασία Κελεσίδου σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ με 63.54 στη δισκοβολία, όμως το άθλημα έχει... βάθος, αφού δύο ακόμη κορίτσια έριξαν μακριά το δίσκο (Τσικούνα 63.08, Αμπατζή 61.92).

Ο Χρήστος Μελέτογλου προσγειώθηκε στο πολύ καλό 16.92 και αν είχε λιγότερο άγχος μπορούσε να περάσει τα 17 μέτρα.

Στα σπριντ η άνθηση καλά κρατεί. Στα 100 ανδρών ο Αγγελος Παυλακάκης πέτυχε 10.25, την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Στα 200 ο Παναγιωτόπουλος έκανε μια ακόμη καλή κούρσα τερματίζοντας τρίτος με 20.66.

Στις γυναίκες η Κατερίνα Θάνου πήρε το 100άρι από την Κατερίνα Κόφφα με επίδοση 11.22 έναντι 11.24. Η ασημένια ολυμπιονίκης στο ύψος Νίκη Μπακογιάννη πέρασε εύκολα το 1.91, αλλά δεν ήταν το ίδιο τυχερή στο 1.94.

Στη σφύρα η Ασημίνα Μόρφη έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 59.18.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ