Τετάρτη 21 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μέρες βιβλίου

Ο φετινός Μάης, ως γνωστόν, είναι όλος μήνας του βιβλίου. Προτάσσουμε μερικών ειδήσεων για νέες βιβλιοπαρουσιάσεις, το... σαρκαστικά εύγλωττο ποίημα του ποιητή και κριτικού θεάτρου Γιάννη Βαρβέρη "Επαρκείς αναγνώστες",από την τελευταία ποιητική συλλογή του "Ακυρο θαύμα",(εκδόσεις "Υψιλον"):

"Εβγαλα ένα βιβλίο/ και το ξέρω απέξω. / Εσύ λίγα διαβάζεις/ λιγότερα καταλαβαίνεις. / Γι' αυτό κι εγώ το διαβάζω απ' την αρχή/ με τα δικά σου μυαλά. / "Ωραίο βιβλίο" λέω/ "κι ας μην το πολυκαταλαβαίνω. / Τελικά καλά κάνω / και τον αγαπώ"".

  • Αύριο (12μ.) στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (κτίριο Διοίκησης), το ΕΜΠ θα παρουσιάσει το τελευταίο, μεγάλης επιστημονικής και ιστορικής αξίας βιβλίο του αξέχαστου καθηγητή του Τμήματος Μεταλλειολόγων Κωνσταντίνου Κονοφάγου"Η Δημοκρατία της Αθήνας και οι παραχωρήσεις στους πολίτες της των μεταλλείων της Λαυρεωτικής κατά τον 4ο αιώνα π. Χ.".
  • Αύριο (12.30μ.μ.) στη "Στοά Βιβλίου" οι εκδόσεις "Καστανιώτη" θα παρουσιάσουν την ποιητική συλλογή του Σπύρου Βέργου "Ρίζες στο χρόνο". Θα μιλήσουν ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης και ο Τ. Πατρίκιος. Θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Χρ. Τσάγκας, Λ. Βέργου.
  • Οι εκδόσεις "Πατάκη" και το "Multirama - Γερμανός" (λεωφ. Βουλιαγμένης 534, Αλιμος), θα παρουσιάσουν στον προαναφερόμενο χώρο αύριο (7μ.μ.) τα βιβλιο - cd - Rom για παιδιά "Ιστορία της Νεότερης Ελλάδας", "Μικρός μουσικός" και "Στη Χώρα των Κυκλώπων". Θα μιλήσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δ. Κακάμπουρας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ