Παρασκευή 30 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συγκέντρωση κατά του "διαλόγου" - απάτη

Η ΓΣΕΕ ...συνιστά στο ΕΚΛ να κινηθεί με βάση τις δικές της αποφάσεις!

Την αντίθεσή τους στον "κοινωνικό διάλογο" και στην αντεργατική επίθεση που κυοφορεί, θα εκφράσουν οι εργαζόμενοι της Λάρισας,στη συγκέντρωση που πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας την Τετάρτη 4 Ιούνη στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία "Τάκη Γαργαλιάνου",ενώ χτες πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων του νομού.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ζήτησε και την παρουσία της ΓΣΕΕ στη σύσκεψη. Η ΓΣΕΕ - σε επιστολή του προέδρου της Χ. Πολυζωγόπουλου - τονίζει ότι για το θέμα του "κοινωνικού διαλόγου" τα όργανα της ΓΣΕΕ έχουν λάβει αποφάσεις κατά πλειοψηφία και "ως εκ τούτου είναι εύλογο ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα πρέπει - και στο συγκεκριμένο θέμα - να κινηθούν στα πλαίσια των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από τη διοίκηση και την ΕΕ της ΓΣΕΕ, οι οποίες απηχούν τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος"!

Στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου προς τους εργαζόμενους για τη συγκέντρωση, σημειώνεται ότι "βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο σκληρή αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική των βιομηχάνων, της κυβέρνησης και της ΕΕ", με σκοπό την κατάργηση του 8ωρου, 5θήμερου, των συμβάσεων, των αδειών, των Δώρων και των επιδομάτων.

"Θέλουν να γενικεύσουν τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου - τονίζεται στην ανακοίνωση - το ωρομίσθιο και κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης. Επιδιώκουν την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, την απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από τις ασφαλιστικές εισφορές και την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων. Ενα νέο, χειρότερο υπολογισμό της σύνταξης από τα πέντε στα δέκα χρόνια", καθώς και μείωση των συντάξεων, κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών.

Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει επίσης: "Είμαστε αντίθετοι με αυτόν τον κοινωνικό διάλογο γιατί δε θέλουμε να γίνουμε συνένοχοι στην κατάργηση των κατακτήσεών μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ