Σάββατο 31 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Κυβέρνηση μειοψηφίας

ΑΓΚΥΡΑ.- Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κυβερνητικού συνασπισμού θα πρέπει να θεωρείται πλέον "ιστορία": μετά την παραίτηση ακόμη ενός βουλευτή του Κόμματος του Ορθού Δρόμου, του υπουργού Υγείας Γιλντιρίμ Ακτουνά, γνωστού "αντι - ισλαμιστή", το άθροισμα των εδρών του Κόμματος του Ορθού Δρόμου και του Κόμματος Ευημερίας είναι 275 (σε σύνολο 550).

Οπως παρατηρεί το "Ρόιτερ", σε ανταπόκρισή του από την τουρκική πρωτεύουσα, πάντως, δύο έδρες της Βουλής παραμένουν κενές και ο κυβερνητικός συνασπισμός διαθέτει δύο έδρες περισσότερες από το σύνολο των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι τις πέντε παραιτήσεις βουλευτών από το Κόμμα του Ορθού Δρόμου της Τανσού Τσιλέρ, θα ακολουθήσουν και άλλες.

Την ίδια ώρα χτες ο πρωθυπουργός Νετσμεντίν Ερμπακάν και η Τσιλέρ συζητούσαν για τους όρους και τις λεπτομέρειες της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, στις οποίες έχουν από ό,τι φαίνεται συμφωνήσει.

Στο μεταξύ η επιχείρηση - σκούπα του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων συνεχίστηκε χωρίς περισπασμούς από τις "δραματικές" πολιτικές εξελίξεις στην Αγκυρα. Επτά άμαχοι Ιρακινοί Κούρδοι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά στη διάρκεια επιδρομής της τουρκικής αεροπορίας εναντίον θέσεων των ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, σύμφωνα με τον Τζαλάλ Ταλαμπανί, ηγέτη της Πατριωτικής Ενωσης του Κουρδιστάν (PUK).

Η Πατριωτική Ενωση ενημέρωσε την Αγκυρα ότι δεν υπάρχουν βάσεις του ΡΚΚ στην περιοχή όπου επιδράμει η τουρκική αεροπορία. Η οργάνωση καταδίκασε την τουρκική επιδρομή και ζήτησε αποχώρηση των δυνάμεων της Αγκυρας από το Βόρειο Ιράκ το συντομότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ