Σάββατο 31 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΙΝΑ ΚΑΠ
Με το όνειρο του τελικού

Η Εθνική πόλο αντιμετωπίζει σήμερα την πανίσχυρη Ουγγαρία στα ημιτελικά. Ρωσία - ΗΠΑ στον άλλο ημιτελικό

Στα βαθιά κολυμπάει σήμερα η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών που αντιμετωπίζει την πανίσχυρη Ουγγαρία στον ένα από τους δυο ημιτελικούς του 10ου ΦΙΝΑ ΚΑΠ που διεξάγεται στο κλειστό κολυμβητήριο του ΕΑΚΑ. Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Εθνική μας μετέχει σε ημιτελικό παγκόσμιας διοργάνωσης.

Το εθνικό μας συγκρότημα, που ήδη έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ, θα προσπαθήσει σήμερα να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και να φθάσει ακόμα ένα βήμα πιο ψηλά.

Το έργο των παικτών του Κούλη Ιωσηφίδη δεν είναι βέβαια και εύκολο. Αλλωστε όταν είσαι μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αντίπαλοι. Πόσο μάλλον όταν έχεις να αντιμετωπίσεις την κάτοχο του τίτλου Ουγγαρία.

Η σημερινή αντίπαλος της Εθνικής μας μπορεί να είναι μια ανανεωμένη ομάδα, αλλά όπως έδειξε μέχρι σήμερα στους αγώνες του ΦΙΝΑ ΚΑΠ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ντένες Κέμενι που αντικατέστησε μετά την Ολυμπιάδα τον Γκιόργκι Χορκάι, ανανέωσε σχεδόν ολόκληρη την ομάδα. Ο Τιμπόρ Μπένετεκ αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της ομάδα και το μεγαλύτερο αστέρι του ουγγρικού πόλο τα τελευταία χρόνια. Ο παίκτης της ιταλικής Ρόμα για πολλούς θεωρείται αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης στο χώρο της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης.

Ελλάδα και Ουγγαρία έχουν συναντηθεί στο ΦΙΝΑ ΚΑΠ του 1993 όταν οι Ούγγροι είχαν νικήσει με 9 - 7. Ο σημερινός αγώνας θα αρχίσει στις 18.30 και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1.

Στο άλλο ημιτελικό (19.45 απευθείας μετάδοση ΕΤ1) θα συγκρουστούν η Ρωσία με τις ΗΠΑ. Και οι δυο ομάδες ψάχνουν τη μεγάλη ευκαιρία για τη διάκριση.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι: Θέσεις 5 - 8 Κροατία - Ισπανία (16.00), Γιουγκοσλαβία - Ιταλία (17.15).

Ο τελικός του 10ου ΦΙΝΑ ΚΑΠ θα διεξαχθεί αύριο στις 19.30, ενώ στις 18.15 θα κοντραριστούν οι χαμένοι των ημιτελικών στο μικρό τελικό της διοργανώσεις. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της Κυριακής είναι: 15.45 για τις θέσεις 7 - 8, 17.00 για τις θέσεις 5 - 6.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ