Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία για μουσική και θέατρο

Τα πρώτα βραβεία της Ενωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών απονεμήθηκαν χτες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Δημήτρη Μητρόπουλου" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Την τελετή άνοιξε ο πρόεδρος της Ενωσης, Κώστας Χαραλαμπίδης,ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Μονεμβασίτης εκ μέρους της Κριτικής Επιτροπής των Βραβείων Μουσικής, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το βραβείο της περιόδου 1995-'96 απονέμεται στην Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής.Το σκεπτικό της Επιτροπής εξήρε το σύνολο της προσφοράς της Ορχήστρας, την ποιότητα των ερμηνειών της, την πρωτοτυπία και θεματική συνοχή των προγραμμάτων της, την ευρύτητα του ρεπερτορίου της, τις επιτυχείς εμφανίσεις της, καθώς και το έργο της στην επαρχία και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Η Κριτική Επιτροπή του Βραβείου Θεάτρου ομόφωνα απένειμε το Βραβείο της περιόδου 1995-'96 στον Τάσο Μπαντή για τη σκηνοθεσία του έργου του Ευγένιου Λαμπίς "Η υπόθεση της οδού Λουρσίν".Το σκεπτικό, το οποίο εκ μέρους της Επιτροπής διάβασε η Αριστούλα Ελληνούδη,αναφέρει: "Κατόρθωσε ν' αναδείξει όλη τη λάμψη ενός παλιού έργου, το οποίο δεν είναι μια απλή κωμωδία καταστάσεων και παρεξηγήσεων, αλλά εμπεριέχει το σχολιασμό της κενότητας, της κουφότητας, της γελοιότητας της αστικής τάξης της εποχής του".Το σκεπτικό κάνει μνεία στην άρτια ηθοποιία (Δ. Καταλειφός, Γ. Κέντρος, Δ. Τάρλοου, Ρ. Οικονομίδου, Κ. Αποστολίδης), στα έξοχα σκηνικά και κοστούμια της Λιλής Κεντάκα με ζωγραφική του Ντιντιέ Μαρτέν,στη μουσική και τους στίχους του Νίκου Κυπουργού που "δένει" τα επιμέρους, στην κίνηση του Κωνσταντίνου Ρήγου,στους φωτισμούς τους Ανδρέα Σινάνου και στην ωραία μετάφραση του Τάσου Μπαντή.

Την απονομή του βραβείων - δύο δερματόδετα στεφάνια, αντίγραφα στεφανιού που βρίσκεται στο Μουσείο Μπενάκη - έκανε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ