Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προειδοποιητική στάση στο ΥΠΠΟ

Θα κλείσουν σήμερα, 11πμ-2μμ, όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας, η Ακρόπολη, καθώς και όλες οι διοικητικές υπηρεσίες του ΥΠΠΟ.Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΣΥΠΠΟ) προκήρυξε για σήμερα τρίωρη προειδοποιητική, πανελλαδική στάση εργασίας,μετά τις άκαρπες συναντήσεις της με τον υπουργό Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλο, σχετικά με την υλοποίηση όσων είχε υποσχεθεί ο προκάτοχός του, Στ. Μπένος.

Τα αιτήματα των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ είναι: Διατήρηση και αναβάθμιση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του εργαζομένων.Να σημειωθεί ότι ο Στ. Μπένος είχε υποσχεθεί την αύξηση, το 1996, του κονδυλίου κατά 400.000 και για το 1997 κατά 600.000. Επίσης, ζητούν: Επέκταση του επιδόματος προσέλκυσης σε όλους τους υπαλλήλους. Αμεση προώθηση νέου Οργανισμού του ΥΠΠΟ και του νόμου για την Πολιτιστική Κληρονομιά. Αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης Κυριακών και εξαιρέσιμων,όπως συμβαίνει σε όλα τα υπουργεία.

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν, σήμερα στις 11πμ, έξω από το ΥΠΠΟ (οδός Μπουμπουλίνας) και θα επιδιώξουν να ξανασυναντηθούν με τον υπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ