Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ
Μόνος στόχος ήταν ο αποπροσανατολισμός

Μερική... "επιτυχία" - αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι - σημείωσε η δημοσιοποίηση καταλόγων με ονόματα οφειλετών στο δημόσιο από το υπουργείο Οικονομικών, όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς τόσο από τον τρόπο που χειρίστηκε ο Τύπος το συγκεκριμένο θέμα όσο και από τις διάφορες μεμονωμένες αντιδράσεις που υπήρξαν από συμπεριλαμβανόμενες στη λίστα επιχειρήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το όλο θέμα προβλήθηκε χτες σαν με τις σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις να εξαντλήθηκε το θέμα της φοροδιαφυγής που όπως είναι γνωστό είναι της τάξης τουλάχιστον του 1 τρισεκατομμυρίου δραχμών το χρόνο. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι λόγος γινόταν για περιπτώσεις φορολογικών παραβάσεων και παρατυπιών ύψους πολύ λιγότερο από 200 δισ. δρχ. που ήταν συσσωρευμένες επί μια ολόκληρη δεκαετία! Αναφερόμενος χτες στο θέμα, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, υπογράμμισε ότι "μέχρι να γίνει η πλήρης επεξεργασία όταν υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να διασταυρωθούν, μπορεί να περάσουν από 2 χρόνια, μέχρι 5 και 8 χρόνια". Στο διάστημα αυτό, όπως είπε, πολλές από τις επιχειρήσεις κλείνουν, άλλες κάνουν πτωχεύσεις μπροστά στο φάσμα των υψηλών προστίμων που βάζει το υπουργείο Οικονομικών για τέτοιες παραβάσεις όπως είναι τα υπαρκτά και εικονικά τιμολόγια. Και κατέληξε τονίζοντας: "δυστυχώς το κράτος δεν παίρνει πολλά πράγματα".

Αντιδράσεις

Χτες η εταιρία Ζαχαροπλαστεία "Despina ΑΒΕΕ" με γραπτή ανακοίνωση, ισχυρίζεται ότι η εταιρία έχει πέσει θύμα απάτης συγκεκριμένου ατόμου και ότι ήδη το άτομο αυτό έχει καταδικασθεί από τη δικαιοσύνη κι ως εκ τούτου δεν έχει σχέση με τη φοροδιαφυγή που την κατηγορούν.

Ανάλογα αντέδρασε και η εταιρία ΑΤΕ LEASING AE (χρηματοδοτικής μίσθωσης) η οποία υποστηρίζει ότι η σχετική περίπτωση αφορά δύο πελάτες της.

"Δίκιο" βρήκε και ο Γ. Ιωαννίδης, προπονητής του μπάσκετ, αφού από το υπουργείο αναγνωρίστηκε ότι επρόκειτο για λάθος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ