Κυριακή 15 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΙΔΙΚΑ

  • "Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ". Τέσσερα όμορφα και κατάλληλα για μικρά παιδιά εικονογραφημένα βιβλία, γραμμένα από ομάδα ειδικών επιστημόνων σχετικού ισπανικού ιδρύματος, που μαθαίνει για τη σωστή και υγιή ψυχολογία και διαπαιδαγώγησή τους στα παιδιά: "Γιατί υπάρχουν αγόρια και κορίτσια", "Τι κάνουν ο μπαμπάς και η μαμά","Από πού βγαίνει το μωρό",ώστε να μη λένε τα παιδιά - πέφτοντας και θύματα - "Τι μπέρδεμα!".
  • "ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΜΑΓΙΚΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ".Εμμετρο, υπέροχο, τρυφερό, αλλά και διδακτικό για το μέλλον των παιδιών παραμύθι της εξαίρετης ποιήτριας της Εθνικής Αντίστασης Ρίτας Μπούμη - Παπά,με όμορφες ζωγραφιές της Σοφίας Φόρτωμα.
  • "ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ".Πανέμορφα εικονογραφημένα, θαυμάσια, ποιητικότατα και διδακτικά, παραδοσιακά παραμύθια διαφόρων λαών. Πρόκειται για σειρά παραμυθιών από την Ασία, την Αφρική, την Ιαπωνία, τη Μογγολία και άλλες χώρες.
  • "Ο ΑΝΑΠΟΔΙΑΡΗΣ",της Ελένης Χωρεάνθη.Ενα μυθιστόρημα για εφήβους, με σκηνές καθημερινότητας μιας εργατικής οικογένειας, με δύο παιδιά, που πρέπει να μάθουν στην αγάπη, τη συντροφικότητα, το σεβασμό και την αλληλοβοήθεια, για να μπορούν να αντιμετωπίσουν αργότερα τα προβλήματα της ζωής.
  • "ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΕΡΑ",της Ζωής Βαλάση (5η έκδοση). Τρυφερό, ποιητικό παραμύθι, από την πολύπλευρα ασκημένη σε μορφές τέχνης για παιδιά συγγραφέα. Η έκδοση έχει και άλλη αξία και ομορφιά: Τις ζωγραφικές εικόνες της Εύας Μελά,σπουδαία "κοσμήματα" για ένα βιβλίο.
  • "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗ!".Ομορφο κι αυτό το βιβλίο με οκτώ παραμύθια - "τραγούδια" για την ευλογία που λέγεται ειρήνη, της Φρόσως Χατόγλου,με υπέροχη κι εδώ ζωγραφική της Εύας Μελά,να γλυκαίνεται η ψυχή μικρών - μεγάλων παιδιών (12η έκδοση).
  • "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ",σε κείμενα της Αναστασίας Περιστεράκη - Ψυχογιού και εικόνες της Φιλομήλας Βακάλη - Συρογιαννάκη,που "διηγιούνται" με εύληπτο για παιδιά τρόπο τη ζωτική για τον άνθρωπο "ευλογία" του νερού, ως κρίκου του αέναου κύκλου της φύσης.

Αρ. Ελ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ