Πέμπτη 1 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
KNE
Η νεολαία να μπει φραγμός στους ιμπεριαλιστές

Τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και το ρόλο των ιμπεριαλιστών στην ένταση στο Αιγαίο καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΚΣ της ΚΝΕ

Τη σχεδιασμένη και προκλητική αμφισβήτηση των διεθνών συμφωνιών και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας από την Τουρκία και το ρόλο των ιμπεριαλιστών για τη σημερινή ένταση στο Αιγαίο καταγγέλλει με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του το ΚΣ της ΚΝΕ και τονίζει ότι η ΚΝΕ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις, ώστε η νεολαία της πατρίδας μας να μπει φραγμός στους ιμπεριαλιστές, να υπερασπίσει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και την ειρήνη στα Βαλκάνια.

"Πίσω από τις ενέργειες της Τουρκίας, τονίζεται στην ανακοίνωση, βρίσκονται οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ με τη συνενοχή της ΕΕ. Ολοι αυτοί υιοθετούν στην πράξη τις απαράδεκτες τουρκικές αξιώσεις, με σκοπό να προωθήσουν ακόμα παραπέρα το "ρυθμιστικό" ρόλο και την επέμβασή τους στις εξελίξεις της χώρας μας, στο Κυπριακό και σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η σημερινή ένταση στο Αιγαίο, συνεχίζει η ανακοίνωση, και ο διαμελισμός της πρώην Γιουγκοσλαβίας αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως ο δρόμος για την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και η σταθερή ειρήνη στα Βαλκάνια ΔΕΝ περνά μέσα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Παράλληλα η ΚΝΕ καταγγέλλει με κατηγορηματικότητα το ρόλο των ιμπεριαλιστών για τη σημερινή ένταση στο Αιγαίο, "για την προσπάθειά τους να δώσουν εκβιαστικά μια "λύση" στο Κυπριακό μέσα στα στενά ΝΑΤΟικά πλαίσια, καθώς και για το διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας", τονίζοντας ότι "η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών σημαίνει ένταση, πόλεμο, φαλκίδευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των λαών της Βαλκανικής".

Το ΚΣ της ΚΝΕ καλεί την ελληνική νεολαία να απαιτήσει μαχητικά την άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Να διεκδικήσει το κλείσιμο όλων των αμερικανικών βάσεων, που υπονομεύουν την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας και την αμυντική της θωράκιση. Να ανακληθεί το ελληνικό στρατιωτικό σώμα από τη Βοσνία. Και τέλος να προωθηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο.

Κλείνοντας την ανακοίνωση, το ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει ότι η ΚΝΕ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις ώστε η νεολαία της πατρίδας μας να μπει φραγμός στην πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" των ιμπεριαλιστών, να υπερασπίσει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και την ειρήνη σε όλη τη Βαλκανική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ