Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε αγώνα καλεί η ΕΣΑΚ ξενοδοχοϋπαλλήλων

Την επιτακτική ανάγκη να αναπτυχθεί συντονισμένος αγώνας για την υπεράσπιση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, τονίζει σε ανακοίνωσή της η κλαδική ΕΣΑΚ.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονίζεται: "Η συνεχιζόμενη λιτότητα, οι συνεχείς ανατιμήσεις στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, η αβάσταχτη φορολογία, έχουν σαν αποτέλεσμα να εξανεμίζεται το ισχνό εισόδημά μας και να μας οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Ο μισθός που παίρνουμε είναι πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας, τα εισοδήματά μας συνεχώς πετσοκόβονται ενώ οι εργοδότες μας θησαυρίζουν. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες θα αρχίσει η Ομοσπονδία μας τις διαπραγματεύσεις για την κλαδική Συλλογική Σύμβαση. Δεν έχουμε αυταπάτες για τη στάση των ξενοδόχων, θα είναι αδιάλλακτη. Σοβαρές ευθύνες έχει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που έχει εναρμονιστεί με την κυβερνητική πολιτική και τις θελήσεις των εργοδοτών".

Τέλος, η ΕΣΑΚ ξενοδοχοϋπαλλήλων καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν την υπόθεση της Σύμβασης στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να αλλάξουν τους συσχετισμούς δυνάμεων, έτσι ώστε να παλέψουν μαζί για: Αυξήσεις, νομοθετική κατοχύρωση της ΑΤΑ, μείωση της ανεργίας, φορολογική μεταρρύθμιση κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ