Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ατονούν τα μέτρα προστασίας στη ΔΕΗ

Καταγγελία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ν. Αρκαδίας

Η πορεία διάλυσης της ΔΕΗ, την οποία ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις προκειμένου να γίνει πιο εύκολο το ξεπούλημά της, είναι η αιτία για την όξυνση των εργατικών ατυχημάτων στο χώρο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ν. Αρκαδίας.

Οπως τονίζει στην ανακοίνωση, τα εργατικά ατυχήματα στη ΔΕΗ παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις, πλησιάζοντας τα 50 όλο το χρόνο, ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα συνέβησαν δυο ακόμα σοβαρά εργατικά ατυχήματα. Η Συντονιστική επισημαίνει ότι σε μια πορεία διάλυσης της επιχείρησης που ακολουθείται, τα όποια κατοχυρωμένα και κατακτημένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας έχουν ατονήσει. Υπογραμμίζει δε, πως ανάλογα ατυχήματα υπάρχουν και στον ιδιωτικό τομέα στην περιοχή, όπως ακρωτηριασμοί εργατριών κλπ., που με κάθε τρόπο και μέσο προσπαθούν να καλύψουν.

Μπροστά σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση - τονίζει η Συντονιστική - η στάση σιωπής τόσο της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου της πόλης, όσο και των πλειοψηφιών στα σωματεία της ΔΕΗ, προκαλούν εύλογα ερωτηματικά.

Η Συντονιστική καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν να παρθούν και να βελτιωθούν τα μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλιάς, ώστε να μη θρηνούμε θύματα, καθώς και να παλέψουν για αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στα σωματεία, μόνη εγγύηση για μια αγωνιστική πορεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ