Σάββατο 3 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέα αδιέξοδα στη Βαμβακουργία Βόλου

Παραμένουν τ' "αγκάθια" για την εκποίηση της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" στους Στρατο - Κατσαμπαίους

Σε νέο αδιέξοδο έχει οδηγήσει τη Βαμβακουργία Βόλου η πολιτική των συνεχόμενων χρηματοδοτήσεων μέσω των τραπεζών που εφαρμόζει η κυβέρνηση, καταδικάζοντας σε αφανισμό τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας. Το θέμα θα απασχολήσει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τις πιστώτριες τράπεζες την ερχόμενη βδομάδα, καθώς η διοίκηση της εταιρίας έχει εξαντλήσει ήδη το δάνειο των 1,4 δισ. δρχ. που είχε πάρει πριν από 7 μήνες περίπου, χωρίς να λύσει τα προβλήματα της επιχείρησης, με αποτέλεσμα και το νέο δάνειο ύψους 102 εκατ. δρχ. που απέσπασε την προηγούμενη βδομάδα για κεφάλαια κίνησης να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει μέρος των αποδοχών των εργαζομένων και χρέη της επιχείρησης προς τη ΔΕΗ και το ΙΚΑ.

Το πρόβλημα της επαναλειτουργίας της επιχείρησης παραμένει, καθώς οι πρώτες ύλες έχουν εξαντληθεί και δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοραστούν νέες. Σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης οι πιστώτριες τράπεζες την ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιήσουν δύο συσκέψεις, στις οποίες θα εξετάσουν τόσο το ενδεχόμενο μιας επιπλέον χρηματοδότησης, παρατείνοντας ουσιαστικά το πρόβλημα, όσο και το ενδεχόμενο της συμμετοχής τους στο κεφάλαιο της επιχείρησης.

"Αγκάθια" στην εκποίηση της Π-Π

Στο μεταξύ, το σκάνδαλο ξεπουλήματος της Π-Π φαίνεται ότι διχάζει τα μέλη της κυβέρνησης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η νέα υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, φέρεται να διαφωνεί με τους χειρισμούς στο θέμα απ' την προηγούμενη ηγεσία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν έγκυροι κύκλοι, η Β. Παπανδρέου θεωρεί ότι η συμφωνία για την πώληση της εταιρίας που παρέλαβε απ' τον προκάτοχό της, Αν. Πεπονή, είναι αρκετά ζημιογόνα για το δημόσιο και ήδη επανεξετάζεται.

Τις δύο προηγούμενες βδομάδες η ίδια η υπουργός είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους εκπροσώπους της αγοράστριας κοινοπραξίας, σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτεί εκ νέου τη συμφωνία για την επιστροφή ουσιαστικά της εταιρίας στους πρώην ιδιοκτήτες Στρατο-Κατσαμπαίους, αφού ο σαουδαραβικός όμιλος OLAYAN, που φερόταν να συμμετέχει στην κοινοπραξία για την εξαγορά της επιχείρησης, έχει ήδη αποχωρήσει. Να σημειωθεί ότι η προγραμματισμένη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρώην υπουργού, Αν. Πεπονή, για τις 23 Γενάρη, γενικής συνέλευσης των μετόχων της νεοσυσταθείσας εταιρίας με την επωνυμία "Νέα Πειραϊκή - Πατραϊκή" με μετοχικό κεφάλαιο 10 εκατ. δρχ. δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, γεγονός που επιβεβαιώνει τις παραπάνω πληροφορίες.

Οι εξελίξεις έχουν ήδη ανησυχήσει τους 1.100 εργαζόμενους στην επιχείρηση, τους οποίους η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει, οι εκπρόσωποι των οποίων έχουν ζητήσει ήδη συνάντηση με την νέα υπουργό για την προσεχή βδομάδα, προκειμένου να ενημερωθούν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει απάντηση. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι οι τελευταίοι που θα ενημερωθούν, όπως έγινε και στο παρελθόν, όταν όλα θα έχουν "τακτοποιηθεί" ερήμην τους και θα χρειάζονται απλώς τη συνενοχή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ