Κυριακή 4 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σιρανό ντε Μπερζεράκ

Η ιστορία του άσχημου Σιρανό ντε Μπερζεράκ, έχει μεταφερθεί, αρκετές φορές στην οθόνη. Η τελευταία φορά, ήταν το 1991, όταν ο Ζαν Πολ Ραπενό, μετέφερε το "Σιρανό ντε Μπερζεράκ", στην οθόνη, με τον εκπληκτικό Ζεράρ Ντεπαρντιέ στον ομώνυμο ρόλο. Μια υπερπαραγωγή, για μικρούς και μεγάλους, στην οποία θα ζωντανέψει ο απεγνωσμένος έρωτας του Σιρανό για τη Ρωξάνη. Ο ποιητής Σιρανό, με τη μεγάλη μύτη, είναι ανίκητος στο σπαθί και ένας άνθρωπος τρυφερός και ευαίσθητος. Η αγαπημένη του όμως τον βλέπει, μόνο σαν έναν καλό φίλο. Οταν ένας ωραίος νεαρός θα τη φλερτάρει, ο Σιρανό θα τον βοηθήσει να την κατακτήσει με τη δική του πένα, τους στίχους και τη φωνή του. Δίπλα στον Ντεπαρντιέ παίζουν οι Αν Μπροσέ, Βενσάν Περέζ και Ζαν Βέμπερ. (Κυριακή ΕΤ - 1 15.20)

Ασπρο - μαύρο

Μια ακόμη "ασπρόμαυρη" μουσική βραδιά, με τον Γιώργο Παπαστεφάνου, από την εποχή που η τηλεόραση ήταν ασπρόμαυρη. Παρουσιάζονται μια σειρά από γνωστούς Ελληνες καλλιτέχνες, όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Βίκυ Μοσχολιού, Σταύρος Ξαρχάκος, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Νίκος Ξυλούρης, Μαρίζα Κωχ, Καίτη Γκρέι, Μαίρη Λίντα, Μπέτυ Μοσχονά, Λάουρα, Μάγια Μελάγια κ.ά. Για τη δημιουργία αυτής της ξεχωριστής σειράς, συνεργάστηκαν η Δάφνη Τζαφέρη και η Κατερίνα Κατωτάκη. (Κυριακή ΕΤ - 1 18.20)

Βιβλία για παιδιά

"Το βιβλίο κι εμείς", είναι το θέμα που θα βρεθεί από αύριο στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής τηλεόρασης του δεύτερου κρατικού καναλιού. Ενα θέμα και μια εκπομπή, που θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο της φαντασίας του βιβλίου. Ενας συγγραφέας κι ένας μικρός αναγνώστης, θα παρουσιάζουν ένα βιβλίο. Για παιδιά που δεν έχουν αρχίσει ή αρχίζουν τώρα να διαβάζουν, παρουσιάζονται βιβλία με χιούμορ, φαντασία και πολύχρωμη εικονογράφηση. (Εκπαιδευτική τηλεόραση ΕΤ - 2 Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή)

Αξιον εστί για τη... φωτογραφία

Στη φωτογραφία είναι αφιερωμένη η εκπομπή "Αξιον εστί". Καλεσμένοι του Βασίλη Βασιλικού είναι φωτογράφοι, οι οποίοι έχουν εκδώσει βιβλία με τη δουλιά τους. Οι φωτογράφοι που παρουσιάζονται είναι: Πλάτων Ριβέλλης με το βιβλίο του "Μονόλογος για τη φωτογραφία" (εκδόσεις "Φωτόχωρος"), Κώστας Σακελλαρίου με το βιβλίο του "Οι τελευταίοι Ελληνες της Πόλης" (εκδόσεις "Αγρα"), Δημήτρης Κωνσταντινίδης με το βιβλίο του "Στο γιαπί" και Ιωάννα Ράλλη με το βιβλίο της "33 φωτογραφίες" (εκδόσεις "Φωτόχωρος"). Ειδικός καλεσμένος είναι ο καρδιολόγος Βασίλης Βασιλικός, ο οποίος είναι και ερασιτέχνης φωτογράφος. (Τετάρτη ΕΤ - 2 20.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ