Τρίτη 6 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες αυλαίες

Με το άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Μπότο Στράους "Φάρσα Κάλντεγουέι" συνεχίζει τη δραστηριότητά της η Εταιρεία Θεάτρου "Διπλούς Ερως",στο θέατρο "Ιλίσια Στούντιο",σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού,μετάφραση Νίκου Φλέσσα και Λίας Αθανασιάδου,μουσική Δημήτρη Καμαρωτού και σκηνικά - κοστούμια Ντόρας Λελούδα.Παίζουν: Γιώργος Ζιόβας, Γιώργος Κακανάκης, Σάσα Κρίτση, Αμαλία Μουτούση, Αριέττα Μουτούση, Αντώνης Φραγκάκης.Με την παράσταση αυτή ο "Διπλούς Ερως" ολοκληρώνει έναν κύκλο δέκα χρόνων συνεχούς θεατρικής παρουσίας στο θέατρο "Ιλίσια Στούντιο". Η χρονιά αυτή είναι η τελευταία, αφού του χρόνου ο θίασος θα εγκαινιάσει τον καινούριο χώρο του στο Θησείο.

  • "Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα";Μα είναι δυνατόν; Κι όμως. Η Ναταλία Δραγούμη,ο Στέλιος Μάινας,ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Ακης Σακελλαρίου,υπόσχονται πως θα τα καταφέρουν, όπως και πέρυσι. Πέρυσι στο "Αμόρε",φέτος στο Θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη".Πρεμιέρα, λοιπόν, χθες, με "Ολόκληρο τον Σαίξπηρ". Θα δοθούν μόνο 17 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Η μετάφραση και σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη,τα σκηνικά - κοστούμια της Αναστασίας Αρσένη.
  • Το άπαιχτο έργο του Βασίλη Ζιώγα "Τα επτά κουτιά της Πανδώρας" παρουσιάζεται στο θέατρο "Κέα",σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαϊδη,σκηνικά - κοστούμια Ντένης Βαχλιώτη και μουσική Γιώργου Τσαγκάρη.Παίζουν: Ιωάννα Γκαβάκου και Γιώργος Μαρκόπουλος.Ενα έργο - όπως λέει ο σκηνοθέτης της παράστασης - "βίαιο και τρυφερό, ένα ταξίδι σε σαρκαστικά τοπία, σε εφιαλτικά, αλλά και ονειρικά εσωτερικά πεδία. Ενα έργο που υμνεί τον έρωτα. Οι ήρωές του ανατρέποντας και ανατρεπόμενοι, παλεύουν απελπισμένα για το δικαίωμα στην αγάπη, κρατώντας με σεβασμό τους κανόνες του οδυνηρού παιχνιδιού.
  • Συνεχίζονται, για δεύτερη χρονιά, στο θέατρο "Οραμα - Κώστα Πρέκα" οι παραστάσεις του "Οιδίποδα Τύραννου" του Σοφοκλή,σε μετάφραση Κωστή Λειβαδέα,σκηνοθεσία Κώστα Πρέκα,σκηνικά Τάκη Νικολαϊδη,κοστούμια Θεόδωρου Βαρδαξή,μουσική Λευτέρη Καλκάνη.Παίζουν: Κώστας Πρέκας, Μάκης Λειβαδάς, Κώστας Πασπάλης, Βασίλης Σιάφης, Θεοδώρα Βαρδαξή,κ. ά. Οι παραστάσεις του "Οιδίποδα" δίνονται πρωινές ώρες για μαθητές, μετά από συνεννόηση με το θέατρο. Παράλληλα, συνεχίζονται οι πρόβες του έργου "Δαίδαλος και Ικαρος" του Γιάννη Κουλάκη,που θα παρουσιάσει η Παιδική Σκηνή, από το Μάρτη, σε σκηνοθεσία Κώστα Πρέκα,σκηνικά - κοστούμια Θεόδωρου Βαρδαξή και μουσική Κρις Μπάκα.Παίζουν: Κώστας Πρέκας, Στέφανος Αθανασόπουλος, Θεοδώρα Βαρδαξή, Ζωή Κατσάτου, Βασίλης Σιάφης,κ. ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ