Τρίτη 6 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΟΣΜΑΝ
Αντίθετη η Ελλάδα

Η εξαίρεση του αθλητισμού από τη Συνθήκη της Ρώμης στόχος της ελληνικής κυβέρνησης στη Διακυβερνητική του Τορίνο. Τι συμφωνήθηκε στη χτεσινή σύσκεψη των παραγόντων του ποδοσφαίρου

Στον πολιτικό στίβο μεταφέρεται πλέον το κέντρο βάρους της προσπάθειας να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (ΕΔ) τουλάχιστον στην ολότητά του. Στις... επάλξεις των αντιτιθέμενων προστέθηκε από χτες και επίσημα η Ελλάδα.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ΟΑΚΑ και την οποία οργάνωσε η αθλητική ηγεσία. Ελαβαν μέρος εκπρόσωποι όλων των ενδιαφερομένων πλευρών (ΕΠΟ, ΕΠΑΕ, ΠΣΑΠ, ΠΑΕ).

Συμφωνήθηκε ο στόχος να είναι η έκδοση οδηγίας από τη Διακυβερνητική Διάσκεψη που θα γίνει στο Τορίνο. Με αυτή θα γίνονται αποδεκτές οι ιδιαιτερότητες του αθλητισμού και η ανάγκη αντιμετώπισής του με διαφορετικό πρίσμα, δηλαδή θα εξαιρείται ο αθλητισμός από το άρθρο 48 της Συνθήκης της Ρώμης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Α. Φούρας επισήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί για τα ομαδικά αθλήματα η "απελευθέρωση" και ανέφερε ότι "η αναγνώριση του αθλητισμού ως κορυφαίου κοινωνικού φαινομένου" θα επιτρέψει την ένταξή του στα κοινοτικά προγράμματα χρηματοδότησης χωρίς την εφαρμογή του άρθρου 48. Ο ΓΓΑ, Γ. Βασιλακόπουλος, ενημέρωσε ότι ήδη έχει αρχίσει κύκλος επαφών με άλλους εταίρους ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη πλειοψηφία που θα υλοποιήσει το στόχο στη Διακυβερνητική.

Ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Γ. Δέδες, επισήμανε πως κάποιες ισχυρές ομοσπονδίες όπως η ιταλική και η ισπανική (λόγω ιδίου συμφέροντος) "θέλουν να ατονήσει η παρέμβαση της ΟΥΕΦΑ". Ενημέρωσε πως οι πρωθυπουργοί Σουηδίας και Ολλανδίας έχουν κάνει και παρεμβάσεις. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή ζήτησαν ανάλογη ενέργεια από τον Ελληνα ομόλογό τους, κάτι το οποίο δεν αποκλείεται να συμβεί, όπως επισήμανε και ο ΓΓΑ Γ. Βασιλακόπουλος.

Από τις ΠΑΕ, οι πρόεδροι ΑΕΚ και Ολυμπιακού συμφώνησαν (με επιμέρους επιφυλάξεις), ενώ ο ομόλογός τους στον Απόλλωνα υποστήριξε ότι πρώτα πρέπει να ασχοληθούμε με την υφιστάμενη άσχημη κατάσταση του αθλήματος στην Ελλάδα και μετά με όλα τα άλλα.

Ο Α. Αντωνιάδης τόνισε ότι "Θα συνταχθούμε με την απόφαση που θα πάρει στις 6/3 η παγκόσμια συνομοσπονδία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών".

Το σημείο που όλοι συμφώνησαν είναι πως η θεσμοθέτηση των ελεύθερων συμβολαίων πρέπει και θα εφαρμοστεί. Πάντως, αξίζει να επισημανθεί ότι όλη η διαδικασία χτες απέδειξε πως ελάχιστοι από τους υπεύθυνους (;) γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψάχνουν... σωσίβιο σε χορηγούς και λαχεία (2014-03-14 00:00:00.0)
«Πάμε... ταμείο μέσω Θέμιδας» (2000-11-09 00:00:00.0)
Στο σκαμνί η ΑΕΚ (2000-11-08 00:00:00.0)
Πυρά κατά ΓΓΑ (1998-10-24 00:00:00.0)
Μικροαλλαγές (1998-04-01 00:00:00.0)
Διαφοροποίηση ΠΣΑΠ (1996-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ