Τετάρτη 7 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μήνυμα αντίστασης από Βόλο - Λάρισα

Συλλαλητήρια αύριο στο Βόλο και την Παρασκευή στη Λάρισα κατά της λιτότητας και της ανεργίας

ΛΑΡΙΣΑ.- Με συλλαλητήρια οι εργαζόμενοι του Βόλου και της Λάρισας, απαντούν στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, στην αδιαλλαξία των βιομηχάνων και στην υποχωρητικότητα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Στο Βόλο,το συλλαλητήριο, που θα γίνει αύριο Πέμπτη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας,διοργανώνει - μετά την αδράνεια του Εργατικού Κέντρου - η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου.

Μιλώντας στο "Ρ" για το συλλαλητήριο ο Κ. Παπαδόπουλος,μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, τόνισε: "Οι εργαζόμενοι του Βόλου με την κινητοποίησή τους θα διεκδικήσουν ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, 35ωρο - 5νθήμερο - 7ωρο, άμεσα μέτρα για τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Ταυτόχρονα θα στείλουν μήνυμα αντίστασης και πάλης κατά μιας πολιτικής που συνθλίβει το εισόδημά τους και τα εργατικά δικαιώματα".

Ο Γ. Λούμας,μέλος του ΔΣ του Σωματείου ΑΛΚΑΤΕΛ και της διοίκησης της ΠΟΕΜ, υπογράμμισε: "Ο Βόλος δεν αντέχει άλλη αποβιομηχάνιση και ανεργία. Οι εργαζόμενοι έφτασαν στο "αμήν" και δε θα επιτρέψουν να μετατραπεί η περιοχή μας σε "νεκροταφείο" εργοστασίων".

Ο Δ. Τσικλιάνης,μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, επισήμανε: "Αφού η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΒ, για μια ακόμα φορά, δεν ανταποκρίθηκε στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει το συλλαλητήριο. Διαφωνούμε ριζικά με τη στάση υποχωρητικότητας και συναίνεσης της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΓΣΕΕ και του ΕΚΒ".

Στη Λάρισα

Στη Λάρισα,το συλλαλητήριο, που θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή, στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης,διοργανώνει, με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Οπως τόνισε στον "Ρ" ο Τ. Τσιόγκας,μέλος του ΔΣ του ΕΚΛ, "η απόφαση αυτή εκφράζει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι μόνο με τους αγώνες τους μπορούν ν' ανατρέψουν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, και να εξαναγκάσουν τους βιομηχάνους σε υποχωρήσεις. Διότι είναι, πλέον, φανερό ότι η υποχωρητικότητα και η συμβιβαστική, συναινετική τακτική της ΓΣΕΕ δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα".

- Συγκέντρωση οργανώνει αύριο Πέμπτη στις 6 το απόγευμα και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου μπροστά στα γραφεία του, ενώ αύριο επίσης στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή σωματείων της πόλης πραγματοποιεί πικετοφορία στις 7 μμ από το άγαλμα Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ