Τετάρτη 7 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να σώσουμε το Πάρκο Ελευθερίας

Υπόμνημα στο Δήμο Αθηναίων κατέθεσε η Συντονιστική Επιτροπή

Κλιμακώνει τις ενέργειές της και επιστρατεύει όλες τις δυνάμεις η Συντονιστική Επιτροπή για τη σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας. Μετά την κατάθεση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του νέου Προεδρικού Διατάγματος του Κ. Λαλιώτη, το οποίο είναι σχεδόν αντιγραφή εκείνου του Κατσιγιάννη με φραστικές διορθώσεις, χτες η Συντονιστική Επιτροπή κατέθεσε υπόμνημα στο δήμαρχο Αθηναίων και τους δημοτικούς συμβούλους, όπου τους θέτει ενώπιον των ευθυνών τους για τη σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας.

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή ζήτησε να έχει άμεσα συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, Δ. Αβραμόπουλο, για να συζητήσουν την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί και να συντονίσουν από κοινού τις ενέργειες για να μην ολοκληρωθεί "αυτό το συντελούμενο εν βοή έγκλημα" σε βάρος του Πάρκου Ελευθερίας.

"Απευθυνόμαστε στην ευαισθησία των εκλεγμένων εκπροσώπων των δημοτών της Αθήνας, για να αποτραπεί η προσβολή που επιχειρείται στο Πάρκο Ελευθερίας, από τα έργα του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής (ΟΜΜΑ)", αναφέρεται στο υπόμνημα της Συντονιστικής Επιτροπής.

Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή κάνει προτάσεις στο Δήμο Αθηναίων που αν πραγματοποιηθούν, θα μπορούσαν να αποτρέψουν τα σχέδια του Λαμπράκη για καταστροφή του Πάρκου Ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής είναι οι εξής:

  • Ο Δήμος Αθηναίων έχει χρέος να αρνηθεί να χορηγήσει στον ΟΜΜΑ άδεια οικοδομικών εργασιών στο Πάρκο Ελευθερίας.
  • Θα πρέπει να απαιτήσει ο δήμος έγκυρη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το σύνολο των έργων που αναφέρονται στο Προεδρικό Διάταγμα και στο πρόγραμμα "Μετρό 7" (Β' Πακέτο Ντελόρ).
  • Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή προτείνει να γίνει προσφυγή στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την καταστρατήγηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε έργα που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, για να σταματήσουν τα έργα μέχρις ότου εκδοθεί η απόφασή του και να αποτραπεί η απομάκρυνση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων από το Πάρκο Ελευθερίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ