Τετάρτη 7 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισαγόμενη "έκσταση" και στο Ελληνικό

Δεκαεφτά δισκία της ναρκωτικής ουσίας "έκσταση" κατασχέθηκαν από αστυνομικούς στο αεροδρόμιο του Ελληνικού την περασμένη βδομάδα. Τα μετέφεραν επιστρέφοντας από την Ολλανδία ο σερβιτόρος Εμμανουήλ Γιαννάτος και η μπαρ γούμαν Αικατερίνη Γκούμα, 22 χρονών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι τα είχαν αγοράσει για δική τους χρήση.

Το "έκσταση" είναι ένα νέο ναρκωτικό που εξαπλώνεται ραγδαία στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Πρόσφατα μάλιστα είχε πεθάνει στο Λονδίνο και ο Ελληνας φοιτητής Ανδρέας Μπούζης, 19 χρονών. Στη χώρα μας έχουν συλληφθεί ελάχιστοι χρήστες και έχουν κατασχεθεί τα τρία τελευταία χρόνια περίπου 2.000 δισκία. Ανήκει στην κατηγορία των αμφεταμινών και προκαλεί στους χρήστες παραισθήσεις. Μετά από αλλεπάλληλη χρήση ο χρήστης αισθάνεται σαν "φυτό" και κινδυνεύει να υποστεί σωματικές βλάβες. Συχνά χρησιμοποιείται σε πάρτι με δυνατή μουσική, όπου οι χρήστες απειλούνται από θερμοπληξία, αφυδάτωση μετά από ώρες χορού σε ζεστό περιβάλλον.

  • Μέσα σε μικρές μεταλλικές κυλινδρικές συσκευασίες που προφανώς κατάπινε, μετέφερε την ηρωίνη από την Ταϊλάνδη στην Ισπανία ο Λομουόνγκ Πόιλ Σάτιν, 47 χρόνων, υπήκοος Ταϊλάνδης. Ο Ταϊλανδός κατά την πτήση Ταϊλάνδη - Ισπανία παρουσίασε προβλήματα υγείας, αποβιβάστηκε στην Ελλάδα και μεταφέρθηκε στο "Σισμανόγλειο" Νοσοκομείο, όπου μετά από ακτινολογικό έλεγχο βρέθηκαν οι μεταλλικές συσκευασίες με την ηρωίνη που είχε μέσα στην κοιλιά του. Στον Ταϊλανδό ασκήθηκε ένταλμα συλλήψεως όσο νοσηλευόταν αλλά τελικά απεβίωσε.
  • Από τη Δίωξη Ναρκωτικών συνελήφθησαν επίσης στην Αθήνα οι λαθρέμποροι κοκαϊνης Στυλιανός Ε. Πετρακάκης, Γεώργιος Α. Θεοδωρόπουλος, ναυτικός και Στυλιανός Α. Μαρδάς, επίσης ναυτικός. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 1.015 γραμμάρια κοκαϊνης, την οποία τους είχε στείλει από τη Βραζιλία ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Π. Πατσόγλου. Για τη σύλληψη του τελευταίου έχει ενημερωθεί η Ιντερπόλ. Τέλος, στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν ο Μιχαήλ Τσακίρης, 39 χρονών και η Αικατερίνη Πάτσιου, οι οποίοι κατείχαν 4.400 γραμμάρια ηρωίνης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ