Σάββατο 10 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής

Ξεκινά σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της ΚΕ

Τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού στην κυβερνητική πολιτική αναμένεται να επιδιώξει και εξασφαλίσει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης που αρχίζει σήμερα. Στην πρώτη επαφή του με τα κομματικά στελέχη μετά την εκλογή του, ασφαλώς θα αντιμετωπίσει επικρίσεις και "οργισμένες φωνές" για τους χειρισμούς στην πρόσφατη κρίση στο Αιγαίο, για τις αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών και τις σχέσεις κόμματος - κυβέρνησης, αλλά αναμένεται να διακηρυχτεί ότι "το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση".

Οι εργασίες της ΚΕ θα ξεκινήσουν με εισήγηση του γραμματέα της ΚΕ Κ. Σκανδαλίδη για την "εθνική στρατηγική", με την οποία αναμένεται να θέσει το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, και στη συνέχεια το λόγο θα πάρει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο οποίος αναμένεται να επαναλάβει τα όσα είπε πρόσφατα στην ΚΟ.

Η ΚΕ θα ασχοληθεί και με την προετοιμασία και διεξαγωγή του συνεδρίου, για το οποίο η εισήγηση του ΕΓ είναι να γίνει στις 13-16 Ιουνίου. Επίσης το ΕΓ στη συνεδρίασή του χτες το βράδυ αποφάσισε να μην υπάρξει, όπως γινόταν μέχρι τώρα, Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), αλλά την ευθύνη να έχει η ίδια η Κεντρική Επιτροπή. Η απόφαση αυτή υποδηλώνει τη διάθεση των "κομματικών" να ελέγξουν ασφυκτικά την πορεία προς το συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ