Τετάρτη 19 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Η κυβέρνηση ευθύνεται για την έλλειψη νερού

Για δεύτερη μέρα χτες αγρότες και εκπρόσωποι φορέων της Καρδίτσας κατέλαβαν τον υδροηλεκτρικό σταθμό Ταυρωπού

Με κατάληψη του υδροηλεκτρικού σταθμού Ταυρωπού της ΔΕΗ, προχώρησαν και χτες πλήθος εκπροσώπων φορέων και αγρότες της Καρδίτσας, απαιτώντας από την κυβέρνηση τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας. Με τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη συνεχή μείωση των αποθεμάτων νερού της Λίμνης Πλαστήρα, που απειλεί με καταστροφή τις αγροτικές καλλιέργειες, με δίψα τους ανθρώπους και με τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Καταγγέλλουν, δε, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που προτρέπει τους Θεσσαλούς αγρότες, όπως τους αγρότες της Καρδίτσας και της Λάρισας, να μοιραστούν την ανέχεια και προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της για τη δραματική κατάσταση που έχουν περιέλθει, επιχειρώντας να καλλιεργήσει κλίμα τοπικιστικής αντιπαράθεσης. Γνωρίζουν ότι το πρόβλημα της λειψυδρίας μπορεί να λυθεί με την κατασκευή των μεγάλων και άλλων μικρών αρδευτικών έργων, που αρνείται η κυβέρνηση, για να «κάψει» τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά. Αλλωστε, ένα από τα βασικά αιτήματα που θέτουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, μέσα από το κοινό μετερίζι των μεγαλειωδών αγροτικών κινητοποιήσεων των τελευταίων χρόνων, είναι η υλοποίηση αυτών των έργων, που θα επιφέρουν την παραγωγική ανάπτυξη της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όσον αφορά στη Λίμνη Πλαστήρα, φέτος η στάθμη της μειώθηκε κατά 60 εκατομμύρια κυβικά νερό και δεδομένου ότι η αρδευτική περίοδος θα συνεχιστεί για ένα μήνα ακόμα περίπου, το νερό της δε φτάνει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που υπάρχουν στους Νομούς Καρδίτσας και Λάρισας, καθώς τα αποθέματά της εξαντλούνται.

Χτες στην Καρδίτσα, μέχρι αργά το βράδυ, συνεχιζόταν σύσκεψη εκπροσώπων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δήμου Καρδίτσας και άλλων Δήμων, Αγροτικών Συλλόγων, της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κ.ά., όπου συζητήθηκε το πρόβλημα της λειψυδρίας και ο συντονισμός δράσης στην κατεύθυνση της διεκδίκησης λήψης μέτρων για την αντιμετώπισή του προς όφελος όλου του θεσσαλικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ