Τρίτη 13 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ '97
Αλλαγές προ των πυλών

Κι όμως κάτι κινείται. Δεν είναι όλα στάσιμα στην υπόθεση "Αθήνα 97". Χτες υπήρξε συνάντηση της αθλητικής ηγεσίας με εκπροσώπους των κομμάτων και πάρθηκαν αποφάσεις για αναδιοργάνωση των επιτροπών. Εντός των ημερών θα συγκροτηθούν δύο επιτροπές. Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή, αποτελούμενη από 17 μέλη, και συγκεκριμένα: Τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον ΓΓΑ, τους εκπροσώπους των πέντε κομμάτων, τα μέλη της ΔΟΕ Ν. Φιλάρετο και Λ. Νικολάου, τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και εκπροσώπους της ΕΟΑ, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Αμαρουσίου και το γενικό διευθυντή των Αγώνων. Από 9 μέλη θα αποτελείται η Εκτελεστική Επιτροπή και ειδικότερα, από τον ΓΓΑ, το γενικό διευθυντή της διοργάνωσης, το διευθυντή των αγώνων, τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, τη διευθύντρια αγωνιστικού αθλητισμού της ΓΓΑ, δύο διευθυντές της ΓΓΑ και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΣΕΓΑΣ.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, η Λ. Λογαρά ζήτησε και η αθλητική ηγεσία δεσμεύτηκε, να προσδιοριστούν οι αρμοδιότητες της κάθε επιτροπής, για άμεση αποτελεσματικότητα, αποφυγή παρεξηγήσεων και καταλογισμό ευθυνών εφόσον αυτές προκύψουν. Η Λ. Καρατζά πρότεινε επίσης την εκπροσώπηση στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συλλόγου Ολυμπιονικών κι επανέφερε παλαιότερη πρόταση για εκπροσώπηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ο ΓΓΑ Γ. Βασιλακόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι οι 18 μήνες που απομένουν είναι υπεραρκετοί για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση του "Αθήνα 97", ενώ ομόφωνα αποφασίστηκε να προταθεί στη διεθνή Ομοσπονδία η αλλαγή ημερομηνιών και η διεξαγωγή των αγώνων στο τρίτο και όχι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ