Σάββατο 17 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
INTERBANK: Αύξηση 150% παρουσίασαν τα κέρδη της τράπεζας σε σχέση με

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Προσφορές ύψους 50 δισ. δρχ. απορρόφησε κατά τη χτεσινή τακτική δημοπρασία αποδοχής καταθέσεων θεσμικών επενδυτών, διάρκειας ενός μήνα, η κεντρική τράπεζα της χώρας, η Τράπεζα της Ελλάδας. Τα επιτόκια κυμάνθηκαν από 13,71% μέχρι 13,75% με μέσο σταθμικό δεκτών προσφορών 13,74%.

ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ: Το πρώτο από τα 9 συνολικά υποκαταστήματα της Κτηματικής Τράπεζας. που θα λειτουργήσουν το 1996 στη Γερμανία, εγκαινιάζει σήμερα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στη Φρανκφούρτη ο διοικητής του ιδρύματος, Α. Τζαβέλλας. Τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν στις πόλεις Μόναχο, Φρανκφούρτη Ντίσελντορφ, Κολονία, Ανόβερο, Αμβούργο και Βερολίνο. Η τράπεζα έχει επιτυχημένη παρουσία στη Γερμανία από το 1964 με τη μορφή γραφείων αντιπροσωπείας.

INTERBANK: Αύξηση 150% παρουσίασαν τα κέρδη της τράπεζας σε σχέση με το 1994, ξεπερνώντας το 1 δισ. δρχ. Στο ενεργητικό της Interbank καταγράφονται για το 1995 δίκτυο 20 υποκαταστημάτων και - σύμφωνα με εκτιμήσεις - πάνω από 136 δισ. δρχ. ιδιωτικές καταθέσεις (αύξηση 18% προς το 1994). Στο μεταξύ, όμως, δρομολογούνται με ταχύ ρυθμό οι διαδικασίες πώλησης της τράπεζας, μετά την απεμπλοκή της "μητρικής" Interamerican και τη σημερινή κηδεμονία της Interbank από τη γαλλική τράπεζα "Μπανκ Ουόρμ". Ως πιθανότεροι αγοραστές φέρονται τα ξένα πιστωτικά ιδρύματα "Μίντλαντ" και ING, με προβάδισμα στην πρώτη επιλογή, καθώς η δεύτερη συνδέεται στενά με την - ανταγωνιστική της Interamerican - ασφαλιστική εταιρία "Nationale Nenderlanden".

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Εξ αποστάσεως κατάρτιση προσφέρει σε τραπεζοϋπαλλήλους και μη η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, στο σεμινάριο που διοργανώνει με θέμα "Γενικές Αρχές Συναλλάγματος - Μέσα πληρωμής σε ξένο νόμισμα". Το σεμινάριο θα διαρκέσει τρεις μήνες και θα αρχίσει στις 20 Μάρτη 1996. Το πρωταρχικό στοιχείο της μεθόδου μάθησης είναι ότι ο εκπαιδευόμενος παρακολουθεί το πρόγραμμα από τον τόπο κατοικίας του, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο. Τηλέφωνο πληροφοριών 3629.963.

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Ημερίδα με θέμα "Ερευνητικές και λοιπές δραστηριότητες του Ινστιτούτου Μετεωρολογίας και Φυσικής του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος και αποτελέσματα ερευνητικών προγραμμάτων", οργανώνει την προσεχή Τρίτη 20 του Φλεβάρη το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση του επιστημονικού, εκπαιδευτικού και επιχειρηματικού κόσμου, της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ, για το επιτελούμενο ερευνητικό έργο στο Αστεροσκοπείο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ: Διήμερη περιοδεία στη Δυτ. Μακεδονία ξεκινάει από την ερχόμενη Κυριακή 18 του Φλεβάρη ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Δρυς. Στη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τοπικά στελέχη τελωνείων και Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ), όπως επίσης και με φορείς της περιοχής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ