Κυριακή 18 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Ξανά στους δρόμους και τις πλατείες

Συλλαλητήρια αύριο σε Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία

Στους δρόμους και τις πλατείες του αγώνα ξανακατεβαίνουν αύριο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, ένα χρόνο μετά τα μεγάλα περσινά συλλαλητήρια, που συγκλόνισαν τη χώρα.

Ετσι, αύριο 19 Φλεβάρη, χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι, συνεχίζοντας τον αγώνα τους, μετά και τις μεγάλες κινητοποιήσεις του Σεπτέμβρη και του Νοέμβρη, είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν δυναμικά συλλαλητήρια, διεκδικώντας άμεσες λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους. Στη Θεσσαλία, τα συλλαλητήρια θα γίνουν στις πόλεις της Λάρισας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας, στις 10.30 το πρωί, όπου οι αγρότες θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματά τους. Συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα θα πραγματοποιήσουν και οι αγρότες - κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας στις 10 το πρωί, στη γέφυρα Κυψέλης, στο μνημείο Μήτσου Βλάχου. Το ίδιο ισχύει και για την Ηλεία, όπου θα γίνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Στην Κεντρική Μακεδονία, επίσης, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής του Λαγκαδά θα προχωρήσουν αύριο στις 11 το πρωί σε συλλαλητήριο στην Κοινότητα Γερακαρού. Ακόμα, οι κτηνοτρόφοι του Κιλκίς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, έξω από τη Νομαρχία. Τα συλλαλητήρια έχουν αποφασιστεί από τις κατά τόπους Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και στην Κεντρική Μακεδονία από τις τοπικές ΣΕΑ. Ο χαρακτήρας που τους δίνεται είναι προειδοποιητικός, αλλά πάντα σε μια προοπτική κλιμάκωσης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με την απαίτηση να παρθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, που τα τελευταία χρόνια συρρικνώθηκε δραματικά και η πλειοψηφία τους αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Πέραν αυτού, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αγωνίζονται για την απόκρουση των καταστροφικών μέτρων, που εφαρμόζονται, στα πλαίσια της αντιαγροτικής πολιτικής της νέας ΚΑΠ και της Συμφωνίας της ΓΚΑΤΤ και οδήγησαν, ήδη, στο δραστικό περιορισμό της αγροτικής παραγωγής και των καλλιεργειών και την καταστροφή της κτηνοτροφίας και το ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών.

Ο "Ρ", σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν οι αναγνώστες του και, γενικότερα, η κοινή γνώμη, συζήτησε σχετικά με τα αγροτικά προβλήματα και την προοπτική των αγροτικών αγώνων με τους ίδιους τους εκπροσώπους των αγροτών της Θεσσαλίας, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον υπουργό Γεωργίας Στ. Τζουμάκα και του έθεσαν τα αιτήματα του αγώνα τους. Ομως, όπως μας είπαν αμέσως μετά τη συνάντηση, το μόνο που διαπίστωσαν είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα και οξυμένα αγροτικά προβλήματα. Υπόσχεται μόνον στα πλαίσια της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ να διεκδικήσει την ικανοποίηση επιμέρους αιτημάτων, που σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν τα υπαρκτά προβλήματα. Και όπως δείχνουν τα πράγματα, η προοπτική για αγρότες και κτηνοτρόφους διαγράφεται ακόμα πιο ζοφερή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ