Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Η αστυνομία "στο πόδι" ενάντια στον ΙΡΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Μετά τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (ΙΡΑ), η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες, κάνοντας μια σειρά εφόδους στο Λονδίνο, όπου ανακάλυψε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων βόμβων, χωρίς όμως να προβεί σε συλλήψεις.

Παράλληλα, το βράδυ της Δευτέρας, η ιρλανδική αστυνομία εντόπισε αρκετούς πυροκροτητές, μέσα σε ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου, ανακοίνωσε το ιρλανδικό ραδιόφωνο. Το αυτοκίνητο είχε επιστραφεί στο γραφείο ενοικιάσεων του αεροδρομίου και οι πυροκροτητές βρέθηκαν κρυμμένοι, μετά από έλεγχο ασφαλείας που έκαναν οι αστυνομικοί.

Τελικά, Ιρλανδός και μέλος του ΙΡΑ ήταν ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός από την έκρηξη της βόμβας στο λεωφορείο, στο κέντρο του Λονδίνου το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Δουβλίνου "Αϊρις Τάιμς". Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, μέλος του ΙΡΑ είναι και ένας από τους επιβάτες που τραυματίστηκε από την έκρηξη και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σεν Τόμας του Λονδίνου.

Στο μεταξύ, οι ένοπλες προτεσταντικές οργανώσεις της Βόρειας Ιρλανδίας αναμενόταν να συναντηθούν χτες για να αποφασίσουν αν θα απαντήσουν στις βομβιστικές επιχειρήσεις του ΙΡΑ και τερματίσουν έτσι τη 17μηνη εκεχειρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ