Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πιάνο και "Πολυφωνία"
  • Τέσσερις σολίστ του πιάνου παίζουν για τον δάσκαλό τους, στην αποψινή βραδιά πιάνου προς τιμή του μουσικού και παιδαγωγού Γιώργου Αρβανιτάκη,που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Αθηνών (8μμ). Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα πενήντα χρόνια πιανιστικής προσφοράς του Γ. Αρβανιτάκη στην Αθήνα και την Κύπρο και σ' αυτή θα πάρουν μέρος οι Χριστόδουλος Γεωργιάδης, Κώστας Λούκος, Ευάγγελος Σαραφιανός, Διονύσης Μαλλούχος.
  • Ενα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα θα προσφέρει η πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου στο μοναδικό ρεσιτάλ, που θα δώσει απόψε, στις 8.30μμ στο Μέγαρο Μουσικής. Η εξαίρετη μουσικός θα ερμηνεύσει τις περίφημες "Παραλλαγές Γκόλντμπεργκ" αρ. καταλόγου έργων 988 του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, τα "Τρία Φανταστικά Κομμάτια" και τα "Τέσσερα Νυχτερινά Κομμάτια" του Σούμαν και τον "Γκασπάρ της νύχτας" του Μορίς Ραβέλ. Στον ίδιο χώρο αύριο και το Σάββατο εμφανίζεται μια κορυφαία σοπράνο, η Σλοβάκα Γκαμπριέλα Μπενιάτσκοβα.
  • Σήμερα επίσης, στις 8.30μμ, στο Ινστιτούτο "Γκαίτε" (Ομήρου 14-16) διοργανώνεται πανηγυρική εκδήλωση για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του φωνητικού συνόλου "Αθηναϊκή Πολυφωνία".Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική της Αναγέννησης, τραγούδια του Φραντς Σούμπερτ και παραδοσιακά τραγούδια από τις Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα. Στο πιάνο η Ειρήνη Αντωνιάδου.Την ίδια ώρα στην αίθουσα συναυλιών "Φ. Νάκας" (Ιπποκράτους 41) οι Αλα Κράβτσουκ (σοπράνο) και Μαίρη - Ελεν Νέζη (μέτζο) θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με λίντερ και άριες από γνωστές όπερες του Μότσαρτ. Συνοδεύει στο πιάνο η Μερόπη Κολλάρου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ