Παρασκευή 23 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΙΤ

Τα αιτήματα μελετώνται...

Κατανόηση έδειξε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Λ. Κανελλόπουλος,απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Κατσαρού για τα αιτήματα των εργαζόμενων στη βιομηχανία ΕΛΕΝΙΤ. Πέραν όμως των... καλών του προθέσεων, απέφυγε να δεσμευτεί συγκεκριμένα.

Ο Γ. Κατσαρός είπε ότι οι 120 εργαζόμενοι στην επιχείρηση πριν τον Οκτώβρη του 95 που μέτοχοι ήταν Βέλγοι απειλούνται με απολύσεις. Σήμερα που οι μετοχές περιήλθαν σε ελληνικά χέρια απειλούνται από την εργοδοσία με πάγωμα των αποδοχών τους, προκειμένου να σταματήσει η ζημιογόνα πορεία της εταιρίας. Ο βουλευτής του ΚΚΕ μετέφερε επίσης στη Βουλή το σχετικό με το ασφαλιστικό αίτημα των εργαζομένων να συνταξιοδοτούνται στην ηλικία των 50 χρόνων, μετά από είκοσι χρόνια έκθεσής τους στον θανατηφόρο αμίαντο. "Πρόκειται για μία κατηγορία εργαζομένων που κάνει "το μεροκάματο του θανάτου", εισπνέοντας αυτόν τον καρκινογόνο αμίαντο και νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάποιες ρυθμίσεις ώστε να τους κρατήσουμε λίγα χρόνια ακόμη στη ζωή", τόνισε ο Γ. Κατσαρός.

Ο Λ. Κανελλόπουλος παραδέχτηκε ότι όλες οι στατιστικές αποδεικνύουν "Την πολύ δραματική και αρνητική εξέλιξη για αυτούς τους ανθρώπους. Για τους πρόωρους και πυκνούς θανάτους που αντιμετωπίζουν οι εργάτες που δουλεύουν κάτω από αυτές τις συνθήκες". Είπε ότι αναλογιστική μελέτη που υπάρχει δείχνει ότι η συνταξιοδότηση των 400 περίπου εργαζομένων στα μεταλλεία και τις υπόγειες στοές απαιτεί λιγότερα από 4 δισ. Οταν έφτασε όμως στο "διά ταύτα", αναφέρθηκε μόνο στη "βούληση του υπουργείου Εργασίας", χωρίς να πει πώς αυτή μεταφράζεται σε συγκεκριμένα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ