Σάββατο 24 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές περιπλανήσεις

Από τις ενδιαφέρουσες εκθέσεις των ημερών σημειώνουμε:

  • Εγκαινιάζεται την Τρίτη στην αίθουσα τέχνης "Εκφραση" (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα), έκθεση έργων γλυπτικής της Α. Σινιόσογλου.Πρόκειται για ανθρώπινες μορφές από μέταλλο ή τσιμέντο με καθαρά προσωπικό ύφος, όπου το υλικό εξυπηρετεί την αρχική ιδέα και συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει στον κατάλογο της έκθεσης ο ακαδημαϊκός Χρ. Χρήστου: "Θεματική αφετηρία της γλυπτικής της Σινιόσογλου είναι η ανθρώπινη μορφή και σ' αυτή βασίζεται ακόμη και όταν μας δίνει έργα με καθαρά αφηρημένο μορφοπλαστικό λεξιλόγιο". Γλυπτική με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, αλληγορική, χωρίς καλλιγραφίες, με μία διάθεση θεοποίησης του ανθρώπου, αφού ενώ οι μορφές επικοινωνούν με το έδαφος, εν τούτοις, καθώς συμπιέζονται από αντίρροπες οριζόντιες δυνάμεις, οδεύουν προς τα άνω. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 του Μάρτη.
  • Την ίδια μέρα στην αίθουσα τέχνης "Νέες Μορφές" (Βαλαωρίτου 9), εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής της Ελλης Κελεμένδρη.Τίτλος της "Ουρανός".Τα έργα που παρουσιάζονται στην τέταρτη ατομική έκθεση της ζωγράφου, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τοπία εσωτερικού ουρανού, όπου η αντιμετώπιση του χώρου και των μορφών δίνουν μια μεταφυσική - ποιητική διάσταση. Αντλεί τα ερεθίσματά της με τρόπο "ανάσυρσης" από το βιωμένο χώρο της εσωτερικής της αίσθησης και καταφέρνει να εκφραστεί με ευαισθησία και αρτιότητα. Χειρίζεται τα χρώματα με δεξιοτεχνία, χρησιμοποιώντας μια ευαίσθητα δυναμική γκάμα από χρωματισμένα γκρίζα και καθαρά μπλε.
  • Μέχρι τις 16 του Μάρτη διαρκεί η έκθεση έργων του Γιάννη Παπαδόπουλου που φιλοξενείται στην γκαλερί "Αστρα" (Καρυατίδων 8). Τίτλος της "Αποδημία".Τα έργα του καλλιτέχνη είναι από χαρτί το οποίο φτιάχνει ο ίδιος από παλιά χαρτιά τα οποία εμπλουτίζει με φυτικές ίνες. Η Α. Σχινά σημειώνει για τη δουλιά του: "Η ιδιαιτερότητα των έργων αυτών βασίζεται στον τρόπο με τον οποίο έχει επεξεργαστεί το υλικό του, καθώς η διαδικασία φαίνεται ανάγλυφη στο αποτέλεσμα των μορφών, οι οποίες συνδυάζουν τη γλυπτική, τη χαρακτική και τη ζωγραφική παράμετρο".
  • Την πρόσφατη εικαστική δημιουργία της ζωγράφου Εριέττας Βορδώνη παρουσιάζει η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4). "Τα έργα της Βορδώνη", σημειώνεται στον κατάλογο, "παρουσιάζουν συχνά μια ανθρώπινη φιγούρα που κινείται μέσα σε έναν παλλόμενο χώρο, ο οποίος με τη σειρά του κρατάει τη δική του ανεξάρτητη ενέργεια". Η έκθεση εγκαινιάζεται την 1η του Μάρτη και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 του Μάρτη.
  • Τα μέλη του "Art Studio "Est"" συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση που εγκαινιάζεται στις 4 του Μάρτη στο Πνευματικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου (Λεωφ. Ποσειδώνος 30). Παρουσιάζουν έργα τους οι: Σ. Αβραμίδου, Ρ. Ντούλη - Αλεξίου, Κ. Αξαόπουλος, Τ. Βεκόπουλος, Κ. Βολουδάκης, Π. Βολτέρρα, Ν. Γκουλντ, Φ. Ελιοτ, Κ. Ευαγγελάτος, Ν. Κόντης, Λ. Λεμονά, Ο. Μαντζουράνη, Δ. Μηλιώνης, Ε. Ντίνια - Μπούνταλη, Γ. Σεφερλή, Γ. Συράκης και Α. Τσολάκης.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 του Μάρτη.
  • Μέχρι τις 9 του Μάρτη διαρκεί η έκθεση ζωγραφικής της Νίκης Ελευθεριάδη που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης "Τερρακόττα" (Βασ. Ολγας 150, Θεσσαλονίκη). Τίτλος της έκθεσης "Στιγμιότυπα".Πρόκειται για την τελευταία δουλιά της ζωγράφου, στην οποία κυριαρχούν τα τοπία. Σημειώνουμε ότι η Ν. Ελευθεριάδη, έχει πραγματοποιήσει δεκαοκτώ ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ολλανδία και την Αυστραλία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ