Τετάρτη 28 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ '97
"Βετεράνοι" εναντίον πρωτάρηδων

Η Εθνική μπάσκετ υποδέχεται σήμερα τη Γεωργία. Στην παλιά φρουρά στηρίζεται ο Δενδρινός. Αρρωστος ο Δ. Παπανικολάου

Στην τελική ευθεία για το Ολυμπιακό τουρνουά της Ατλάντα, μπαίνει σήμερα η εθνική ομάδα των ανδρών. Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 97, φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τη Γεωργία. Αγώνας με μεγάλο βαθμολογικό, αλλά όχι αγωνιστικό ενδιαφέρον και ταυτόχρονα η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων. Η Γεωργιανοί εμφανίζονται για πρώτη φορά σε επίπεδο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά κάθε άλλο παρά πρωτάρηδες αισθάνονται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το 1962 στη Γενεύη η Ντιναμό Τιφλίδας αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της ΕΣΣΔ αγωνίστηκαν ουκ ολίγοι Γεωργιανοί με πρώτους και καλύτερους του αδελφούς Κορκία. Μετά από τέσσερις αγωνιστικές, η Γεωργία βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας νικήσει τη Βοσνία στην Τιφλίδα με 77-66.

Από τη μια η ιστορία της Γεωργίας, από την άλλη το πάθημα στο παιχνίδι με τη Λευκορωσία έκαναν τον Μ. Δενδρινό να ζητάει από τους παίκτες του συνέπεια και αγωνιστικότητα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής θα στηριχτεί και πάλι στην παλιά φρουρά των Γιαννάκη, Φασούλα, Χριστοδούλου, αλλά με τον Παταβούκα στην εξέδρα λόγω τραυματισμού. Οι Σιγάλας, Αλβέρτης, Οικονόμου, Κακιούσης, Αγγελίδης, Μπακατσιάς αποτελούν τον κορμό στον οποίο θα στηριχτεί η Εθνική στη μετά Ατλάντα εποχή, κι ακολουθούν από κοντά οι παγκόσμιοι πρωταθλητές με την Εθνική εφήβων Ρεντζιάς, Καράγκουτης και Παπανικολάου. Ο τελευταίος είναι και ο άτυχος της παρέας, καθώς λίγο πριν ενσωματωθεί στην ομάδα, μετακομίστηκε επειγόντως σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε όχι έχει προσβληθεί από λοιμώδη μονοπυρήνωση. Ο νεαρός παίκτης του Ολυμπιακού θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους για δύο εβδομάδες.

Το παιχνίδι Ελλάδα - Γεωργία θα αρχίσει στις 18.30 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το STAR. Στο πλαίσιο πάντα της 5ης αγωνιστικής και του Α ομίλου, θα γίνουν σήμερα επίσης τα παιχνίδια: Βοσνία - Σλοβακία και Ισραήλ - Λευκορωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ