Πέμπτη 29 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
Κι οι δέκα ήταν υπέροχοι

Με άνεση και υπευθυνότητα οι Ελληνες διεθνείς νίκησαν τη Γεωργία με 100-66

Τελευταίο επίσημο παιχνίδι της Εθνικής πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, ήταν το χτεσινό με τη Γεωργία. Κι αν το τελικό 100-66 (54-30) εκφράζει απλώς τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, η εμφάνιση των διεθνών και μάλιστα εν μέσω σοβαρών διοργανώσεων επί συλλογικού επιπέδου, ήταν το μήνυμα που περίμενε ο Μ. Δενδρινός. Με εξαίρεση τον ανέτοιμο ακόμα Φ. Χριστοδούλου, οι υπόλοιποι εννέα δικαίωσαν τις επιλογές του προπονητή τους. Πρώτος και καλύτερος ο Ευθ. Μπακατσιάς, του οποίου το κάλεσμα στο εθνικό συγκρότημα προκάλεσε ερωτηματικά σε μερίδα φιλάθλων και όχι μόνο. Ο 28χρονος πλέι μέικερ απέδειξε ότι έχει θέση μεταξύ των κορυφαίων δέκα Ελλήνων παικτών, έστω κι αν στον Ολυμπιακό του αναθέτουν φέτος δευτερεύοντες ρόλους. Σημείωσε 12 πόντους με 6/10 βολές και 3/3 δίποντα, κέρδισε 7 φάουλ, πήρε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, ενώ υπήρξαν στιγμές που πρόσφερε θέαμα πολύ καλού επιπέδου. Η δήλωση του Λ. Κακιούση "όταν σε καλεί η Εθνική δεν έχεις δικαίωμα αγγαρείας", εκφράζει τη γενικό πνεύμα μέσα στο οποίο κυμάνθηκε η απόδοση όχι μόνο του Μπακατσιά, αλλά και των υπόλοιπων παικτών.

Ο Μ. Δενδρινός πιστός στην αρχή "καθένας ανάλογα με την προσφορά του", ξεκίνησε τον αγώνα με τους Γιαννάκη, Σιγάλα, Οικονόμου, Φασούλα και Χριστοδούλου. Δεν τα πήγαν άσχημα, προηγήθηκαν στο δεκάλεπτο 20-6, αλλά δεν ήταν αυτοί που μονοπώλησαν την παράσταση. Συνολικά ο ομοσπονδιακός προπονητής χρησιμοποίησε στο χτεσινό παιχνίδι 12 διαφορετικές πεντάδες. Σύμφωνα με την παραγωγικότητά τους, ένα λόγο παραπάνω αξίζουν οι Κακιούσης, Μπακατσιάς, Αλβέρτης, Αγγελίδης και Ρεντζιάς. Στα 5 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα που αγωνίστηκαν μαζί, σημείωσαν 20 πόντους με 5/9 βολές, 6/7 δίποντα και 1/1 τρίποντο. Τους ακολούθησε σε αποτελεσματικότητα η πεντάδα Μπακατσιάς, Σιγάλας, Αγγελίδης, Φασούλας, Χριστοδούλου, με 17 πόντους σε 737 στο ξεκίνημα της επανάληψης. Αλλά μήπως υστέρησαν οι Γιαννάκης, Αγγελίδης, Ρεντζιάς, Μπακατσιάς και Αλβέρτης που στο τελευταίο 1 λεπτό και 24 δευτερόλεπτα του Α ημιχρόνου, πρόλαβαν να σημειώσουν 8 πόντους; Παρών και στις τρεις πεντάδες ο Ντίνος Αγγελίδης, που σε 17 συμμετοχής είχε ποσοστά για όσκαρ. Με 4/4 βολές, 5/5 δίποντα και 1/1 τρίποντο, δικαιούται να μοιραστεί με τον Μπακατσιά, τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη του αγώνα.

Κι οι δέκα που αγωνίστηκαν εναντίον της Γεωργίας, αλλά και οι Καράγκουτης, Παπανικολάου που έμειναν εκτός, θα είναι παρόντες στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της Εθνικής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. "Η προετοιμασία δεν ξεκινάει ποτέ με δώδεκα. Στο μυαλό μας δημιουργείται ήδη η δεκαεξάδα" τόνισε ο Μ. Δενδρινός, αλλά δε θέλησε να αποκαλύψει ονόματα. Οι καλύτεροι του πρωταθλήματος θα ελπίζουν.

Η Εθνική ομάδα με 4 νίκες στον Α γύρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση, κι όπως τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, στους επαναληπτικούς του Φθινοπώρου, θα δοθεί η ευκαιρία στους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες, να ξεκουραστούν.

Η Γεωργία δεν έδειξε τίποτα το σπουδαίο σαν ομάδα. Παρουσίασε όμως δυο 19ρηδες, τον Στεπάγια (2.13) και Νατσβισβίλι (2.05), που μπορούν να κάνουν καλή καριέρα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και φυσικά να οδηγήσουν στο μέλλον, ψηλότερα την εθνική τους ομάδα.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπακατσιάς 12, Γιαννάκης 5, Σιγάλας 5, Κακιούσης 7 (1), Αλβέρτης 14, Οικονόμου 16, Αγγελίδης 17 (1), Φασούλας 16, Ρεντζιάς 6, Χριστοδούλου 2.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Βασακίτζε 8, Νατσβισβίλι 3 (1), Κομπεσχαβίτζε, Σανάτζε 7 (1), Μπαραμίτζε, Ντεριούγκιν 13 (1), Στεπάγια 13 (1), Σενγκέλια 12, Καραμπάκι 8, Τσκέιτζε 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ