Παρασκευή 1 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ '97
Καυγάς για το πάπλωμα...

Ο ΣΕΓΑΣ αντιδρά στις επιτροπές του "Αθήνα '97", που ανακοίνωσε ο Α. Φούρας, και απειλεί με μποϊκοτάζ

Στο μάτι του κυκλώνα μπαίνει η διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου 1997, μετά από την ανοιχτή σύγκρουση του ΣΕΓΑΣ με την αθλητική ηγεσία, που ξέσπασε με αφορμή την αναδιάρθρωση των επιτροπών του "Αθήνα '97".

Το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ στην προχτεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να ανεβάσει το επίπεδο και τους τόνους της αντιπαράθεσης με την αθλητική ηγεσία. Απαντώντας στην πρόσφατη απόφαση της αθλητικής ηγεσίας για τη συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής και της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο ΣΕΓΑΣ απειλεί ότι, αν δε συμπεριληφθούν στις επιτροπές τα πρόσωπα που προτείνει, τότε κανένα μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας δε θα δεχτεί να πάρει μέρος στις νέες επιτροπές. Ο ΣΕΓΑΣ στην απόφασή του επιμένει στη συγκρότηση των επιτροπών με βάση τις αποφάσεις του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Λιάνη, και με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες που προέβλεπαν. Σε αντίθετη περίπτωση, "προτείνει" στον υφυπουργό Αθλητισμού, Α. Φούρα, να επιχορηγηθεί ο ΣΕΓΑΣ για να πραγματοποιήσει μόνος του το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα...

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, απαντώντας στο ΣΕΓΑΣ, τονίζει ότι το οργανωτικό σχήμα που επέλεξε για το "Αθήνα '97" είναι το ίδιο ακριβώς με το Πανευρωπαϊκό Στίβου του 1982 και το Παγκόσμιο Εφήβων του 1986 και προσθέτει ότι τον απασχολεί η διαφάνεια, η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητα, που καλύπτονται από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή. Σύμφωνα με την απόφαση Φούρα, οι σημαντικές αρμοδιότητες για το "Αθήνα '97" περιέρχονται στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή, όπου παίρνουν μέρος και εκπρόσωποι των κομμάτων. Αντίθετα, η πρόταση ΣΕΓΑΣ ζητά οι αρμοδιότητες αυτές να περιέλθουν σε επιτροπή όπου το "πάνω χέρι" θα έχει η ομοσπονδία.

Στο μεταξύ, παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο Γ. Λιάνης με δήλωση, στην οποία τονίζει ότι θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη για τα θέματα του "Αθήνα '97".

Παράλειψη για Δ. Αβραμόπουλο

Σε παράλειψη του Γραφείου Τύπου απέδωσε ο Α. Φούρας τη μη ανακοίνωση του ονόματος του δημάρχου Αθηναίων, Δ. Αβραμόπουλου, ως μέλους της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του "Αθήνα '97". Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα το πρωτότυπο της απόφασής του όπου αναφέρεται το όνομα του Δ. Αβραμόπουλου, ενώ με δήλωση του θυμίζει ότι το όνομα του δημάρχου είχε αναφερθεί και στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κομμάτων, με θέμα τις επιτροπές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Πάντως, ο δήμαρχος Αθήνας έκανε σκληρή δήλωση από το Λος Αντζελες, όπου βρίσκεται, μιλώντας για πραξικόπημα και αυθαιρεσία. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες, ο Δ. Αβραμόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κ. Σημίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ