Παρασκευή 8 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΕΑΛ 68-49
Σκέπασε τα καλάθια

Με κορυφαίο τον Φασούλα οι ερυθρόλευκοι έκαναν επίδειξη ισχύος απέναντι στη "βασίλισσα"

Αλλαξε ρόλους χτες ο Ολυμπιακός στο Ειρήνης και Φιλίας. Ετεροχρονισμένα "ντύθηκε" βασιλιάς και πέτυχε εντυπωσιακή νίκη 68-49 επί της Ρεάλ. Τώρα η αρμάδα του Γιάννη Ιωαννίδη χρειάζεται μια ακόμη επιτυχία στη Μαδρίτη την ερχόμενη Τρίτη ή Πέμπτη ώστε να σφραγίσει το εισιτήριό της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Παρίσι.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν καλά διαβασμένοι στο τερέν του ΣΕΦ και με άμυνα από γρανίτη κατάφεραν να εξουδετερώσουν τα ατού της Ρεάλ, Τζο Αρλάουκας και Ζόραν Σάβιτς. Ο Παναγιώτης Φασούλας έκρυψε τον... ήλιο στον Αμερικανό αλλά και στον Σέρβο φορ, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τον πλήρη έλεγχο του... εναέριου χώρου. Ο Ρίβερς για μια ακόμη φορά ήταν το μυαλό της ομάδας, ενώ ο Νάκιτς "πυροβολούσε" κατά βούληση. Ο Ολυμπιακός πήρε νωρίς νωρίς μια διαφορά 10 πόντων που συντήρησε ως το τέλος του ημιχρόνου (35-26). Η έμπνευση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να ξεκινήσει στο δεύτερο μέρος με άμυνα ζώνης ήταν... καταστροφική. Η ελληνική ομάδα με πολλές λύσεις στην επίθεση αύξησε τη διαφορά σταδιακά μέχρι και τους 18 πόντους και έφτασε σε άνετη επικράτηση με τη μέγιστη τιμή στη διαφορά στους 19 πόντους! Δεν είναι και λίγο πράγμα να περιορίζεις τη Ρεάλ σε τέτοια χαμηλά επίπεδα στην επίθεση όταν πέρασε από την Μπολώνια με ενεργητικό 115 πόντους...

Από τον Ολυμπιακό κορυφαίος ήταν ο Παναγιώτης Φασούλας που κυριολεκτικά "σκέπασε" τα καλάθια. Ο Ντέιβιντ Ρίβερς ήταν και πάλι το "μυαλό" της ομάδας, ενώ ο Νάκιτς ήταν ο ψυχρός εκτελεστής. Ο Γουόλτερ Μπέρι βοήθησε σημαντικά σε άμυνα και επίθεση, ενώ μοναδική παραφωνία ήταν ο Γιώργος Σιγάλας που φορτώθηκε νωρίς με 4 φάουλ. Ευτυχώς το κενό του κάλυψε επάξια ο Θύμιος Μπακατσιάς.

Από τη "βασίλισσα" της Ευρώπης αν εξαιρέσει κανείς το καλό ξεκίνημα του Ζόραν Σάβιτς και την άνοδο του Τζο Αρλάουκας στην επανάληψη (σ σ. όλα όμως είχαν κριθεί) δύσκολα θα βρεις θετικά στοιχεία. Μακάρι ίδια εικόνα να παρουσιάσει και στη Μαδρίτη την ερχόμενη Τρίτη. Μετά τον αγώνα ο Ντ. Ρίβερς δήλωσε: "Είχαμε μια εξαιρετική παρουσία στην άμυνα. Ηταν το άλφα και το ωμέγα για τη νίκη μας. Τώρα όλα θα κριθούν στην Ισπανία. Ελπίζω ότι θα πετύχουμε μια νίκη ώστε να πάμε στο Παρίσι".

Εξαιρετική η διαιτησία των Ντάγκαν - Μαϊλαμπιού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς 4, Σιγάλας 3, Μπέρι 12, Νάκιτς 12 (1τρ), Φασούλας, Τόμιτς 2, Τάρλατς 4, Ρίβερς 14 (1τρ. ), Παπανικολάου, Γαλακτερός.ΡΕΑΛ: Αμπαντ 6, Αρλάουκας 26, Αντούνεθ 2, Σάβιτς 15, Σάντος, Μοράλες, Λάσο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ